Rådyr fundet på stranden var ikke skudt!

Rådyr fundet på stranden var ikke skudt!

19. marts 2013 - kl. 12:34 - af

I et indlæg fra februar måned om jagt i professorens plantage, skrev en læser på SaebyAvis.dk følgende:

”Dyrene i professorens plantage er jaget vildt, efter at jagtforeningen har lejet jagten af Frederikshavn Kommune. Desværre er de ikke altid lige heldige, det ses jo af den seneste tids nyheder, hvor jægere skyder fredet vildt samt hinanden.

Senest er fundet af et dødt rådyr, fundet på stranden ved professorens plantage det sidste ”skud” i historierne. Det er ikke til at vide hvor længe dette dyr har lidt, inden det er faldet død om på stranden, og dette bare fordi en jæger åbenbart ikke har kunnet ramme plet.

Det er desuden strafbart ikke at tilkalde en schweiss hundefører, når man anskyder et dyr.
Når jægernes træfsikkerhed efterhånden er så skidt, er det vel bare et spørgsmål om tid, inden at det er en tilfældig gæst i plantagen der står for tur.

Nu er sagen så bare at Sæby & Omegns Jagtforening, har fået dyret obduceret og rapporten fra Veterinærinstituttet er klar: Dyret har IKKE været anskudt, hvilket tydeligt kan læses ud af den rapport der ligger længere nede på avisen.

I rapporten står bl.a.:
Det har ikke været muligt at påvise den direkte dødsårsag. Ved obduktionen blev der ikke fundet skudsår eller hagl i dyret. Så nu fristes man nok til at spørge, om det ikke var på sin plads med en undskyldning fra skribenten, til de jægere der i den forbindelse i høj grad følte sig beskyldt for noget de ikke har gjort og på usikkert grundlag.

Det er vel stadig sådan i Danmark, at tvivlen skal komme den anklagede, i dette tilfælde jægerne i Sæby, til gode”.

SæbyAvis har sendt dette indlæg til forfatteren af det tidligere indlæg for en kommentar.

Se det tidligere indlæg her: https://saebyavis.dk/2013/02/01/ordet-er-frit-jagt-i-professorens-plantage/

Se hele obduktionsrapporten her: faxdoc1070320131431270000

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rådyr fundet på stranden var ikke skudt!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER