Arbejdsnedlæggelse på Danish Crown i dag

Arbejdsnedlæggelse på Danish Crown i dag

4. marts 2013 - kl. 20:37 - af

En mindre gruppe medarbejdere på skærestuerne på Danish Crown slagteriet i Blans valgte her til morgen at nedlægge arbejdet i protest mod en ny akkord, og senere på dagen valgte kollegerne hos Danish Crown i Sæby ligeledes at gå hjem.

”I en tid, hvor sammenhængen mellem konkurrencedygtighed og antallet af danske arbejdspladser er tydelig for de fleste danskere, er det rigtig ærgerligt, at en lille gruppe Danish Crown medarbejdere på denne måde vælger at skyde til måls efter deres egne arbejdspladser.
Vi har præsenteret medarbejderne for en akkord i fuld overensstemmelse med overenskomstens regler, men alligevel vælger de at nedlægge arbejdet overenskomststridigt”, siger pressechef i Danish Crown Jens Hansen.

Den nye aftale på slagteriet i Blans ligger inden for overenskomstens rammer. Den betyder i praksis, at fire medarbejdere hele tiden skifter mellem fire forskellige processer, i stedet for som tidligere at udføre en af opgaverne i en længere periode, for derefter at rotere.

Omkostningen ved at producere et kilo kød er i disse år på dagsordenen på stort set samtlige samarbejdsudvalgsmøder i Danish Crown. Lønomkostningen på et dansk slagteri er mere end dobbelt så høj, som i en række EU lande rundt om Danmark, og det giver store udfordringer,
når varerne skal sælges.

”Hvis ikke vi kan producere en tand mere effektivt end i de lande, hvor lønningerne er langt lavere, så forsvinder der danske arbejdspladser. De seneste år har vi set en nedgang i produktionen af danske slagtesvin, og det betyder automatisk færre arbejdspladser – og i den sidste ende hænger det sammen med produktionsomkostningerne. Det oplever vi faktisk, at der generelt er stor forståelse for blandt medarbejderne”, siger Jens Hansen.

I dag ligger lønnen på Danish Crowns slagterier typisk mellem 190 og 195 kr. i timen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Arbejdsnedlæggelse på Danish Crown i dag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger