Et stykke Sæby historie forsvandt fredag morgen

Et stykke Sæby historie forsvandt fredag morgen

19. januar 2013 - kl. 19:07 - af

Endnu et lille stykke af Sæbys gamle hyggelige havn forsvandt i går, da de store maskiner gik i gang med nedrivningen af bygningen, Havnen 8B. Den bygning som i mange år husede A. Rasmussens Fiskeeksport, og som de sidste to år har været anvendt af Teak og Miljø til sommerforretning.

Ejer af bygningen Preben Kejser søgte den 16. september 2011 kommune om tilladelse til at opføre et 2-familiehus i 2 etager, men dette måtte ændres til et 1-familiehus, hvis de regler, som kommunen i et brev den 31. oktober 2011 havde udstukket, skulle overholdes.

Her i skriver kommunen bl.a. også, at der er en ny planlægning på vej i området, som betyder at der inden for nærmeste fremtid, måske allerede i december 2011 eller start 2012 vil blive fremlagt et nyt lokalplanforslag for Plan- og Miljøudvalget. Godkendes dette lokalplanforslag, kan der i perioden indtil dette er endelig vedtage, ikke udstedes eller behandles byggesager i det pågældende område, da byggeriet kan være i strid med den fremtidige planlægning.

Da byggeriet er kategorien ”etageboligbebyggelse”, skal sagen behandles efter alle bygningsreglementets bestemmelser, her under brand- og lydforhold og lignende. Der skal kunne redegøres for disse forhold, såfremt kommunen finder det nødvendigt at uddybe disse.

Afdelingen vil forsøge at være behjælpelig med en hurtig sagsbehandling pga. den snart kommende lokalplan, som evt. kan sætte sagen i stå, eller helt forhindre byggeriet.

Den nye reviderede byggeansøgning blev fremsendt den 1. december 2011, Så det må da siges at være noget af en hurtig sagsbehandling i Frederikshavn Kommune.

I den nye ansøgning giver Preben Kejser udtryk for, at den nye boligbebyggelse ikke vil ændre havnefrontens karakter, men derimod opfriske med en ny ejendom i stil med eksisterende bygninger.

Det har ikke været mulig at få kontakt med Preben Kejser for en udtalelse om hvornår byggeriet går i gang.

6 kommentarer til “Et stykke Sæby historie forsvandt fredag morgen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

6 kommentarer til “Et stykke Sæby historie forsvandt fredag morgen”

 • Mette Gregersen

  …. sørgeligt…. virkelig !!

 • Der røg så det sidste stykke af den gamle Sæby havn så er der slet ikke mere af den gamle idyl tilbage ,foruden kattegat som er flot renoveret .Detsværre er der ikke beværtning mere:-( den bygning har været på alle fotografier siden fotografiets opståen , og var i den grad bevaringsværdig, men det fatter vores lallende amatører af et byråd ikke en pind af, de vil hellere ødelægge idylen med børge juelske grimme beton look alike murstens huse ,der ligeså godt kunne være et kontor byggeri på Avedøre holme .Hvorfor når der skal bygges nyt ikke tænke moderne, men også få det gamle idyleriske, med som for eks havnebo, som passer godt ind i havnefrontens image. Og repræsenterer idyl som Sæbynitterne ,og turisterne vil have FØJ SKAM JER!!!.

 • Tony G Nielsen.

  Det er da sørgligt selv om den gamle bygning trængte til en lettere renovering, som nævnt i andet indlæg, har denne bygning været med på alle fotografier, og malerier der er taget af Sæby havn, den har i årevis vidnet om den store aktivitet der var engang, som fiskepakkeri mm ,og hvis den ikke var bevaringsværdig ved jeg ikke hvad kriterierne skal være, for ikke bare at rive noget ned der ha lagt der i århundreder, måske er det det igen historien med at dem der har “skejserne” kan smøre de rigtige steder ,og derfor få lov til at bygge hvor de vil, jeg troede jo i al min naivitet at havnen var til for os alle så derfor skulle alle bebyggelser være tilgængelige for alle,desværre… I gamle dage var havnen et sted for måske ikke fattige men ihvertfald jævne fiskere der havde deres levebrød på havet og omkring havnen, godtnok har tiden ændret sig så der ikke er plads til erhvervet på havnen mere , men hvorfor ikke mindes de tider der er skyld i at vi har en havn, ved at bevare frem for at rive ned.De gamle fiskere ville nok have rullet et par omgange i kajakken hvis de så byggeriet på Sæby Havn.

 • Jeg har i de sidste 2 somre haft forretning i den omtalte bygning. Jeg syntes da lige som så mange andre at det er sørgeligt at denne bygning nu er væk, da den jo trods alt er en del af den gamle havn. Hvad sikkert ikke mange ved er, at hvis den skulle reddes (renoveres) skulle man starte med at rive det hele ned og bygge op igen. Så ville det alligevel ikke være den samme bygning. Jeg har af ejeren set teginingen på den nye bygning og tro mig, det så ikke skidt ud. Jeg tror den vil pynte noget mere end den gamle. Her er jo ikke tale om et byggeri af Børge Juhl som bare skal lejes ud til hvem som helst, men en bolig som ejeren selv vil bo i. Jeg tro de mest skeptiske lige skal stikke en finger i jorden og vente og se om ikke de også bagefter syntes det er i orden. Uanset hvad ville den gamle bygning have faldet sammen af sig selv inden så længe. Giv nu udviklingen en chance.

 • Poul Sørensen

  Er en lettere renovering det man
  forstår ved som her. En bygning som af sikkerhedsgrunde skulle væltes, og genopføres, og til hvad. Det må da være ejeren der bestemmer.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Et stykke Sæby historie forsvandt fredag morgen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER