Vinter Jazz-aften i Sæby med Jakob Sørensen og Pli

Vinter Jazz-aften i Sæby med Jakob Sørensen og Pli

3. januar 2013 - kl. 14:27 - af

Tirsdag den 15. januar kan Sæbynitter og andre jazz-interesserede glæde sig til en spændende, intim jazzkoncert i ”Retfærdigheden” i Algade, når Jakob Sørensen gæster Sæby med Jazzbandet Pli.

”Vi har været så heldige, at ”Pli” har valgt at lægge en koncert i Sæby på deres koncertturne til Sverige, Danmark og Tyskland”, fortæller Inger Grund Petersen fra Sæby Jazzfestival.

Det betyder, at Jakob Sørensens mange jazzfans i Frederikshavn Kommune nu får chancen for at høre noget af det nyeste fra hans hånd, inden han om kort tid flytter til Berlin, for at arbejde med jazzen der i en periode.

”Jakob Sørensen blev årets JazzClasher på Sæby Jazzfestival i 2010, og han har besøgt festivalen med bands som The Drunken BrassBrothers, Fuglekonge, Xylop m.fl. Han er en virkelig talentfuld og meget alsidig musiker, som har stor respekt i jazzmiljøet og er kendetegnet ved altid at have førsteklasses musikere ved sin side. Han har på den måde trukket mange spændende musikere til Sæby – derfor er det også et scoop, at han lægger vejen forbi Sæby med Pli og sit forfriskende bud på skandinavisk vinterjazz”.

Kvartfinalen i UngJazz
Pli’s musikere er alle rundet af det eksperimenterende jazzmiljø i og omkring Århus – og nåede sidste år kvartfinalen i UngJazz. Siden er der arbejdet videre på musikken, og på denne turné vil orkesteret give deres helt eget bud på, hvordan ny komponeret, eksperimenterende jazz
med elementer af pop og rock lyder anno 2013:

”Vi vil med vores musik føre publikum ud i de yderste dele af det nordiske landskab, gennem popinspireret, melodisk jazz og brændende saxofonsoloer i frie og udtryksfulde passager”, fortæller Jakob Sørensen, der glæder sig til at optræde sammen med sammen med Pli´s stærke besætning af musikere, som hver især har optrådt med kunstnere som: Etta Cameron, Jesper Riis, Simon Toldam, Kresten Osgood, Andrew D’Angelo, Søren Møller, Gerrard Pressencer, Gene Perla, Jay Rodriguez og mange flere.

Om orkestrets navn Pli forklarer Jakob Sørensen: ”At have pli vil som bekendt sige at opføre sig med størst mulig hensyntagen til andre mennesker, alt efter hvad omstændighederne kræver og foreskriver. Jeg har altid tænkt meget over, hvordan man opfører sig på den mest rigtige måde og har altid gerne villet omgås folk, som jeg mener har pli. Medlemmerne i mit band har alle pli og er i mine øjne nogle dejlige mennesker, som forstår at opføre sig ordentligt. Om musikken passer
til navnet, vil jeg lade være op til publikum at afgøre”.

Orkestret består foruden Jakob Sørensen af Asger Jakobsen (guitar), Jakob Toftegaard Knudsen (keys), Kristoffer Mathias Lysgaard (trommer) og Johannes Gammelgaard (sax).

Hør musikken her: www.pliband.tumblr.com

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vinter Jazz-aften i Sæby med Jakob Sørensen og Pli' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger