Lastbilkonkurrence med fokus på trafiksikkerhed og miljø

Lastbilkonkurrence med fokus på trafiksikkerhed og miljø

24. april 2012 - kl. 12:21 - af

Lørdag den 28. april kl. 10-15 lægger aut. Scania-forhandler Im. Stiholt A/S i Sæby asfalt til den anden af i alt fem runder i Scanias landsdækkende chaufførkonkurrence “Young European Truck Driver”. Det sker på Trafikcenter Sæby Syd.

Scanias “Young European Truck Driver” er en international chaufførkonkurrence med fokus på sikker og økonomisk kørsel med lastbil. I den danske del af konkurrencen har ca. 250 unge lastbilchauffører under 35 år tilmeldt sig konkurrencen, og efter den indledende teorirunde har de 50 dygtigste chauffører kvalificeret sig til en af fem regionale runder, hvoraf den anden afvikles på lørdag den 28. april hos Im. Stiholt A/S på Trafikcenter Sæby Syd.

Manøvre- og økonomikørsel
I Sæby mødes 10 unge chauffører, her i blandt en kvinde, i en dyst i manøvrekørsel og økonomikørsel i sættevogntog på 16,5 meter og 40 tons totalvægt. Gennem en række udfordrende slalom-, bakke- og præcisionsøvelser skal deltagerne vise, hvor godt de behersker vogntoget, og de skal desuden på en ca. 25 km strækning på almindelig vej vise, hvor økonomisk de kan køre.

De to bedste chauffører fra hver af de fem regionale runder mødes i midten af juni i den danske finale på Lastbil Show 2012 på Vandel Flyveplads ved Billund, og vinderen herfra kvalificerer sig til den internationale finale på Scania-fabrikken i Södertälje ved Stockholm til september. Her mødes alle de nationale vindere fra hele Europa i en stor finale over to dage og kæmper om 1. præmien, der består af en ny Scania lastbil til en værdi af kr. 750.000.

International konkurrence
“Young European Truck Driver” er en international chaufførkonkurrence for lastbilchauffører på op til 35 år, som arrangeres af den svenske lastbilproducent Scania. Konkurrencen afvikles i 25 europæiske lande, og Scania ønsker med ”Young European Truck Driver” at sætte fokus på chaufføren som den vigtigste person, når det gælder trafiksikker og miljørigtig kørsel med store lastbiler.

Det er femte gang, at Scania afvikler den europæiske chaufførkonkurrence, og på europæisk plan forventer Scania, at op imod 20.000 chauffører tager udfordringen op.

Scania ”Young European Truck Driver” afvikles i samarbejde med EU-Kommissionen, og i Danmark arrangeres konkurrencen desuden i samarbejde med vognmandsorganisationen Dansk Transport & Logistik (DTL), trailerproducenten Schmitz Cargobull samt kameraproducenten Orlaco.

En kommentar til “Lastbilkonkurrence med fokus på trafiksikkerhed og miljø” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Lastbilkonkurrence med fokus på trafiksikkerhed og miljø”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lastbilkonkurrence med fokus på trafiksikkerhed og miljø ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER