Patienter med hofteproteser indkaldes til kontrol

Patienter med hofteproteser indkaldes til kontrol

26. januar 2012 - kl. 0:14 - af

Alle patienter i Region Nordjylland med hofteproteser med såkaldt metal-metal-led får brev og bliver indkaldt til rutineundersøgelse. Men der er ikke rapporteret alvorlige bivirkninger ved de protesetyper, der er brugt på sygehusene i regionen.

Siden 2005 har omkring 240 nordjyske patienter fået indsat hofteproteser med ledskål. Disse proteser er ikke fra det firma, som var genstand for omtale i tv-programmet ”Kontant” på DR i aftes.

– Alle såkaldte metal-metal proteser afgiver slidprodukter. Men vi har ikke oplevet tidlige problemer, og vi har heller ikke – efter flere år – haft patienter med slid – eller andre problemer med de metalproteser, vi bruger her. Og i forhold til, hvor mange, der på verdensplan er indsat af disse proteser, er det forsvindende få, hvor der er meddelt komplikationer, siger specialeansvarlig overlæge Poul T. Nielsen, de ortopædkirurgiske afdelinger, Aalborg Sygehus.

Som anbefalet af Dansk Ortopædkirurgisk Selskab følges disse patienter, som er opereret på Aalborg Sygehus’ afdelinger i Farsø, Frederikshavn og Thy-Mors, og man er allerede i gang med at indkalde til rutinekontrol.

– Inden for de næste 14 dage vil alle patienter med ledskål af ren metal have modtaget et orienterende brev. En del af patienterne vil desuden modtage et spørgeskema, som de bedes udfylde. Alle patienter, som beskriver det mindste ubehag eller gener vil blive indkaldt til en lægeundersøgelse og eventuelt supplerende undersøgelser. Jeg vil råde patienterne til at afvente, at de modtager et brev om, hvordan de skal forholde sig, siger Poul T. Nielsen.

Yderligere informationer
– I Region Nordjylland er de ortopædkirurgiske afdelinger i Farsø og Thy-Mors samt Friklinik Frederikshavn, der indsætter hofteproteser.

– Metalhofteprotesen med navnet Magnum Cup fra firmaet Biomet er brugt i Farsø og Frederikshavn. 225 patienter har fået indsat denne protese.

– På Ortopædkirurgisk Afdeling Thy-Mors er brugt metalhofteprotesen Conserve fra firmaet Wright. Omkring 15 patienter har fået indsat denne protese.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Patienter med hofteproteser indkaldes til kontrol' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER