Spændende kunstudstilling i hjembyen – Lyngså

Spændende kunstudstilling i hjembyen – Lyngså

18. december 2011 - kl. 0:14 - af

Hun er bevidst om sin kunst! Hun har holdninger til farver, personens stilling på papiret og beskæring af billeder. Hun har måske valgt en alternativ kunstart, hvilket er kultegninger på papir, men talentet fejler ikke noget – og så er hun bare 18 år gammel.

Navnet er Ronia Kiil, og det navn, kan man godt lægge sig bag øret, for det kommer vi til at høre mere til. I øjeblikket går hun på Århus Kunstakademi, men i disse dage er hun hjemme og besøge forældrene, der bor i Lyngså. Hvad er så mere nærliggende end at lave en kunstudstilling i sin egen hjemby?

Midt i november meldte Ronia ud, at hun skulle udstille på Galleri Lyngså i december, men af praktiske grunde blev udstillingen flyttet til Kulturhuset Værestedet og kan beses i disse dage. Foreløbig har der været åbnet fredag og lørdag, men der er også åbent søndag 18. – tirsdag 20. og onsdag 21. december fra 10 – 18, og entréen er gratis. Mandag 19. december er der lukket.

Ronia Kiils kultegninger er store, og så er de klæbet op på væggen i Værestedet, og det skyldes, at folk selv skal bestemme, hvilke rammer de gerne vil have, og hvilket slags glas der skal på. På kultegningerne er der plads til beskæringer, og så har køberen frit spil, fortæller Ronia med et glad og stolt udtryk i de smukke mørkebrune øjne.

– Foreløbig har besøgene ikke været overvældende, men det skyldes, at det var i sidste øjeblik, det blev bestemt, at nu skulle det være, fortæller Ronia, og håber at flere vil besøge udstillingen de sidste tre dage.

Ronia Kiil er selv til stede under hele udstillingen.

På et tidspunkt i nær fremtid har Ronia Kiil aftale om en mindre udstilling på Galleri Lunchmoney i Aarhus.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spændende kunstudstilling i hjembyen – Lyngså' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger