Ordet er frit: Sandheden er og var ilde hørt

Ordet er frit: Sandheden er og var ilde hørt

17. oktober 2011 - kl. 0:49 - af

SaebyAvis.dk har modtaget dette indlæg skrevet af Peter Laigaard, Byrådsmedlem og folketingskandidat, Liberal Alliance.

Indledningsvis må det være på sin plads at korrigere de usandheder borgmester Lars Møllers har udtalt omkring de netop overståede budgetforhandlinger i Frederikshavn Kommune.

Undertegnet har deltaget i både separate og fællesmøder med borgmesteren men disse skinforhandlinger med borgmesteren imponerer ikke. Typisk foregår forhandlingerne således at borgemesteren fremlægger sit forslag og understreger, at han da i øvrigt har 16 stemmer bag ved sig, uanset hvilke saglige argumenter man fremfører.  Alt er ”klappet af”, som borgmesteren ynder at udtrykke det, med Socialistisk Folkeparti.  Ved sidste budgetmøde var der således en klar forudsætning for at blive ved bordet og få indflydelse at skatten skulle stige med mindst 1 %.

I bedste Robinson stil blev Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne herefter stemt hjem. Så meget for den demokratiske og økonomiske genopretning.

De beskedne ønsker vi fra Liberal Alliance har fremført har været: (Klassisk borgerlige dyder)

1. Hold budgetterne.
Sidste års brede budgetforlig for 2011, hvor både soc. og LA var med, er groft overskredet i år trods en klar skriftlig aftale om det modsatte.

2. Fokuser på det som virker.
Med karenstid på offentlige stillinger og nedbringelser af antallet af offentlige ansatte ved kommunen igennem naturlig afgang.  Ca. 80 % af kommunens udgifter er lønninger. Her ligger besparelsespotentialet. Det var i øvrigt derfor de tre kommuner blev lagt sammen!

3. Tænk langsigtet.
Kommunens lagsigtede gæld er på vej mod astronomiske størrelser og fortsætter sin himmelflugt mod 1.3 mia. og kommer til at belaste os fremover med renteudgifter i 100 mio. kr. størrelsen.

4. Send de rigtige signaler til omgivelserne/byrådet.
Før sommerferien blev det signaleret, at der var styr på økonomien og en lang række store projekter blev derfor landsat. Kort tid efter er vi på konkursens rand. Bedre økonomisk styring er nødvendig.

5. Massive skattestigninger er ikke vejen frem i vores kommune.
De massive skattestigninger der netop er blevet vedtaget for både indeværende og det kommende år vil være til stor skade i første omgang for dem som bliver ramt heraf, men også for vores handelsliv og i sidste ende for bosætningen i kommunen. Huspriserne får nu endnu et dyk nedad i vores område.

At borgemester Lars Møller i sin opsummering af byrådsmødet valgte at forsøge at latterliggøre de beskedne budgetønsker vi fra Liberal Alliance havde fremført i forhandlingsforløbet samt undertegnedes stemmetal ved folketingsvalget, vidner om en borgmester, der sætte helt nye lave standarder for debatniveauet i byrådet. Jeg vil gerne takke den lange række af mine byrådskollegaerne der offentligt og overfor mig har taget afstand fra denne fremgangsmåde. Sandheden er og var ilde hørt.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Sandheden er og var ilde hørt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger