50 års jubilæum i Hørby fejret med manér

50 års jubilæum i Hørby fejret med manér

6. september 2011 - kl. 8:55 - af

Der blev spillet på alle tangenter i uge 35, hvor Hørby-Dybvad Skoles afdeling i Hørby kunne fejre sit 50 års jubilæum med masser af aktiviteter for både nuværende og tidligere elever.

I løbet af ugen er der i alle skolens klasser blevet arbejdet med ”skolen i gamle dage”, hvor bl.a. opstilling i skolegården og morgensang på gammeldags facon har været en fast bestanddel af skoledagen. Onsdag drog alle skolens elever til Sæby Museum for ved selvsyn at konstatere, hvordan skolen for fem årtier siden var indrettet og fungerede, mens der torsdag var mulighed for en køretur i veteranskolebussen, som kom på besøg.

Ugen igennem skulle der desuden gøres klar til det store rykind til lørdagens åbent-hus-arrangement, hvor skolens lokaler kunne besigtiges af alle interesserede – og det samme kunne de mange flotte udstillinger og arbejder, som eleverne havde forberedt; bl.a. i samarbejde med Hørby Lokalhistoriske Arkiv, Sæby Museum og ikke mindst de mange forældre og bedsteforældre, der havde bidraget.

Kulminationen på jubilæumsugen var en række aktiviteter fredag, hvor der bl.a. var udvidet morgensamling med tidligere skoleinspektør Ole Nielsen i rollen som indpisker, modeshow, kæmpe kagemand og fantastisk underholdning ved gøglergruppen Det Flyvende Kuffertcirkus, der besøgte skolen takket være midler fra KAFBU – Frederikshavn Kommunes Børnekulturpulje.

Fredagen fortsatte efter endt skoledag med jubilæumsfrokost for skolens nuværende og tidligere personale, samt jubilæumsudvalget. Her var 32 personer samlet til en hyggelig eftermiddag i selskab med mange goder minder fra skolens halvtredsårige historie.

Og endelig oprandt så lørdagens festarrangement, som rigtig mange tidligere elever har set frem til længe, nemlig den store jubilæumsfest i Syvsten Hallen, hvor hele 340 gæster var tilmeldt. Næsten lige så mange valgte lørdag eftermiddag at slå vejen forbi deres gamle skole i Hørby til det tidligere omtalte åbent-hus-arrangement, hvor der var rig lejlighed til at møde tidligere klassekammerater fra både fjern og nær.

Aftenens program i Syvsten Hallen omfattede en lækker buffet fra Emilievejs Slagterforretning, underholdning ved ”Hørby Skoles All-Stars kor” med både forældre og personale som medvirkende, samt musik og dans ved bandet ”Vegas”. Ved indgangen til hallen fik alle festdeltagere desuden udleveret et jubilæumsskrift om skolelivet i Hørby gennem de seneste 50 år.

I forbindelse med jubilæet retter skolens ledelse og jubilæumsudvalget en stor tak til Hørby Bageri for levering af den store fødselsdagskagemand, Dagli’Brugsen i Hørby for drikkevarer til eleverne, Nilles Rejser for sponsering af bustransport til museumsbesøg – og ikke mindst til Sæby Museum for velvillig assistance med udstillinger og skolebesøg. Ligeledes skal der lyde en stor tak til Sparekassen Vendsyssels Fond, Jerslev, for trykning af jubilæumsskrift, samt til Syvsten Idrætsforening for arrangementet i Syvsten Hallen lørdag aften – det er disse mange bidrag, samt et stort engagement fra både ansatte, elever og forældre, der har gjort jubilæumsugen til en mindeværdig oplevelse for alle.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '50 års jubilæum i Hørby fejret med manér' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER