Rasmus Nielsen er med på Ørnedalsbanen

Rasmus Nielsen er med på Ørnedalsbanen

20. juli 2011 - kl. 15:09 - af

Når starten går til næste weekends løb på Ørnedalsbanen vil Rasmus Nielsen være en af deltagerne.

I gennem de sidste 6 år har der i særdeleshed været én mand, der har domineret toppen af dansk Rallycross – 25-årige Rasmus Nielsen, fra Frederikshavn Sæby Autosport (FSAS).

Rasmus Nielsen har trods sin unge alder, allerede opnået mere end de fleste sportsfolk – 2 DM sølv i 2006 og 2007, og de seneste 3 sæsoner har den farverige racerkører fra Asaa scoret et suverænt hattrick med 3 velfortjente DM titler.

Rasmus Nielsens rallycross karriere startede i en alder af 18 år, men Rasmus havde rent faktisk allerede mange år på bagen som banesportskører.

Det startede faktisk allerede dengang jeg begyndte at kunne styre pedalerne”, fortæller Rasmus Nielsen. ”Min fætter John, og min far (Kurt Nielsen, formand FSAS) har et autoværksted i Asaa, og der havde jeg som dreng altid en gammel havareret bil til at stå, som jeg kunne fyre lidt rundt i”.

Det var dog ikke nogen stor tilfældighed, der gjorde at den lille fartglade Asaa-dreng, blev introduceret for folkerace, og offroad banesport i særdeleshed. ”Min fætter John har kørt folkerace al den tid jeg kan huske, så det handlede bare om at jeg fyldt 13 så jeg kunne skifte industriområdet omkring fars værksted ud med en bane”, fortæller Rasmus Nielsen.

Rasmus Nielsen har repræsenteret mange forskellige bilmærker i sin folkeracekarriere, lige fra Volvo 244 over Toyota Corolla til Opel Kadett og Skoda 130.

Efter mange år i folkerace, valgte nordjyden andre græsgange og ønskede at udfordre sig selv i en lidt mere krævende disciplin; nemlig DM-serien i Rallycross. ”Da jeg fyldte 18 år, byggede jeg en Honda Civic til 1600-klassen”, forklare Rasmus Nielsen.

Til det traditionsrige 3 dages løb på Ørnedalsbanen i sommeren 2005, fik vi for første gang den unge mekaniker at se i en rigtig racerbil. De første par løb blev ikke nogen stor succes, men allerede i det fjerde løb blev det til en flot 3. plads.  I 2006 og 2007 scorede Rasmus Nielsen flot DM-sølv i klassen for tunede biler op til 1,6 liter, kun overgået af Jacob Pedersen og Michael Christensen i henført rækkefølge. Specielt sæsonen i 2007 var bemærkelsesværdig tæt. Michael Christensen kørte i en tilsvarende Honda Civic, og var sammen med Rasmus Nielsen helt suveræne gennem hele sæsonen. ”Efter et par hårde dueller med Michael, måtte jeg desværre se mig slået i guldkampen, men vi gav da publikum noget at kigge på”, konstaterer Rasmus Nielsen.

Vil du høre mere om Rasmus Nielsen, kan du gå ind på Frederikshavn Sæby Autosports hjemmeside www.fsas.dk

SaebyAvis.dk vender tilbage med flere portrætter i ugens løb.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rasmus Nielsen er med på Ørnedalsbanen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger