Nordjylland arbejder ihærdigt på de fire nye lægehuse

Nordjylland arbejder ihærdigt på de fire nye lægehuse

26. marts 2011 - kl. 1:14 - af

I Nordjylland er man langt fremme med planlægningen af de fire lægehuse, som i februar fik tilkendt knap 100 mio. kr. Pengene kom fra puljen til etablering af lægehuse i udkantsområder, og det var resultatet af et enestående samarbejde mellem regionen, kommunerne og de praktiserende læger.

Planlægningen i gang
– Vi er straks gået i gang med planlægningen og har således projektorganisationen på plads, ligesom vi er startet med de første møder om de enkelte projekter. Jeg mener, vi allerede er kommet langt på den gode måneds tid, siden pengene kom i hus. Men det er altså projekter af en størrelse, som gør, at vi ikke kan klare det fra den ene dag til den anden, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Men hun er ikke så bekymret for forløbet som de praktiserende læger, der frygter en proces på op til tre år. Regionen er ganske erfaren med store projekter og sørger for, at opgaverne forløber parallelt, så der ikke opstår unødvendig ventetid undervejs.

Finansiering og bygherre
Det drejer sig om fire lægehuse i henholdsvis Hurup, Brønderslev, Sæby og Jammerbugt nordøst. Det kræver god planlægning at få så store projekter kørt i gang.

Lige nu er man fx i gang med afklaringen om, hvordan projekterne kan realiseres indenfor de økonomiske rammer, der er til rådighed. For nok lyder 100 mio. kr. af mange penge, men der mangler stadig finansiering, før de fire huse kan blive en realitet.

Det skal også afklares, hvem der skal stå som bygherrer af projekterne.

Samtidig arbejder de fire involverede kommuner på højtryk for at få planarbejdet på plads for de grunde, som kommunerne bidrager med.

Store projekter kræver tid
– Alle involverede parter var naturligvis meget glade, da vi fik pengene. Den glæde skal vi holde fast i, og så skal vi ikke forivre os i det kommende arbejde. Jeg tror, at vi alle – både regionen, kommunerne og de praktiserende læger – kan være enige om, at de fire projekter er så store og vigtige for os, og for fremtidens almen praksis, at vi skal give dem den nødvendige tid, så vi får det optimale slutresultat, siger Ulla Astman.

Indledende møder
Men den holdning er som sagt ikke lig med at tøve med projekterne. Med projektorganiseringen på plads kan de enkelte projekter for alvor tage fart. Man er således også startet med de første møder om de enkelte projekter. Møder hvor deltagerne omkring bordet er regionen, den pågældende kommune og de berørte praktiserende læger.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjylland arbejder ihærdigt på de fire nye lægehuse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger