Årsmøde i Kræftens Bekæmpelses lokaludvalg

Årsmøde i Kræftens Bekæmpelses lokaludvalg

6. marts 2011 - kl. 11:28 - af

Kræftens Bekæmpelses lokaludvalg i Sæby har netop afholdt årsmøde i Spar Nords mødelokale. Formand Emmy Jakobsen kunne byde velkommen til en aften med foredrag af Hospiceleder Birgitte Nielsen og efterfølgende beretning fra lokaludvalget.

I Emmy Jakobsens beretning for året, kunne hun oplyse, at der i Sæby området er ca. 1400 medlemmer og i hele Frederikshavn kommune er der ca. 6000 medlemmer af Kræftens Bekæmpelse.

Lokaludvalget indledte 2010 med årsmøde og foredrag med Anders Steffensen fra Proof of life, som er en idrætsklub for unge tidligere kræftramte, foreningen holder til i Ålborg. Disse unge dyrker sport på højt plan og hjælper hinanden med at danne netværk og komme videre i livet. Sæby lokaludvalg har netop støttet denne forening med 5000 kr.

Landsindsamlingen i april 2010 lykkedes det for 140 indsamlere at samle 127.000 kr. ind i Sæby og omegn. På landsplan indsamledes 33,2. millioner. kr.

Naturvandring i maj måned i Ny Mølle ude hos Bjarne og Inger Thorndal blev en stor oplevelse for de i alt 130 fremmødte. Aftenen sluttede af med mad, drikke, bål og sang hjemme ved gården.

Motionscykelløbet i august samlede 120 motionister til en tur rundt om Sæby med indlagt konkurrence og præmier til rigtig mange af deltagerne.

Senere på året gæstede Søren Ryge Hørby ungdomsskole i et samarbejde med lokaludvalget. 200 interesserede mennesker hørte Søren Ryge fortælle om de mange mennesker, han har mødt igennem sine tv udsendelser. En fin og rørende aften, hvor man mødte den ægte og hele Søren Ryge.

Oktober måned er brystkræftmåned og lokaludvalget solgte sammen med de forretningsdrivende armbånd. I alt solgte lokaludvalget 30 kasser armbånd.

Stafet for livet blev afholdt for anden gang her i Frederikshavn af lokalforeningen og denne gang på Knivholt. Her mødtes kræftramte og deres pårørende i en dyst om at samle flest penge ind igennem løb og gåture, dette foregik over 24 timer. Strabadserne blev dulmet med underholdning og god mad. Sæby lokaludvalg var praktiske hjælpere hele weekenden.

Derudover arrangerede Lise Byrdal på vegne af Kræftens Bekæmpelse ”Lyserød Lørdag”, hvor der blev solgt  mange lyserøde ting i byens forretninger og sponsorerede gaver på krystalcafeen til støtte for  brystkræftramte kvinder. Sæby lokaludvalg var hjælpere i denne gode sag.

I november inviterede lokaludvalget til sangaften på Sæbygård slot, hvor 110 sangglade mennesker mødte op. Pølsebord, ostebord og drikkevarer blev solgt og hele overskuddet gik til Kræftens Bekæmpelse. Aftenens musikere var Birte og Reinhardt Frahm og Vibeke Brynje og bjørn Lundby.

Sæby lokaludvalg vil gerne være med til igennem aktiviteter og foredrag at oplyse om og inspirere til sund levevis, dvs. kost, motion, røgfrit miljø og solkampagner. Derudover vil lokaludvalget gerne fortælle om, hvordan man lever videre med en kræftdiagnose og får livskvalitet trods diagnosen.Sæby lokaludvalg har et godt samarbejde med Frederikshavn lokalforening og hjælper bl.a med Stafet for livet på Knivholt og med solkampagnerne. Lokalforeningen er sammensat af mennesker fra hele kommunen og har forebyggelse og sundhedsfremme som arbejdsområde og dermed også et større politisk sigte.

Sundhedsprisen i Frederikshavn kommune gik i år til Sæby sundhedscenter, hvor kræftramte og tidligere kræftramte træner hver tirsdag. Prisen gik til de frivillige, som er praktiske hjælpere i cafeen og som er gode medmennesker for dem, der kommer her. Sæby lokaludvalg støtter op her også og interesserede frivillige til cafevagten kan melde sig til Emmy Jakobsen.

Georg Thomassen fra Dybvad er fortsat Kræftens Bekæmpelse repræsentant i Kamillus Vendsyssel, som er støtteforening til Hospice Vendsyssel.

Emmy Jakobsen sluttede beretningen af med at takke alle de mange sponsorer, forretningsdrivende og glade givere der støtter op om lokaludvalget og som er medvirkende til, at der kan afholdes mange aktiviteter og ikke mindst samle penge ind til kræftsagen, hvor forskning, rådgivning og forebyggelse er foreningens mærkesager. Tak til bestyrelsen og suppleanter for en god indsats og mange hyggelige timer sammen.

Lokaludvalgets medlemmer i 2011 er formand Emmy Jakobsen, sekretær Elin Jakobsen, kasserer Jytte Christensen, kampagneleder Ditte Knudsen og menigt medlem Bent Pedersen.

Lokaludvalget er i vælten næste gang Søndag den 3. april, hvor landsindsamlingen løber af stablen. Interesserede indsamlere kan henvende sig til Ditte Knudsen tlf. 98461073.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Årsmøde i Kræftens Bekæmpelses lokaludvalg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger