Vendsyssel vil være noget ved musikken

Vendsyssel vil være noget ved musikken

13. august 2010 - kl. 5:15 - af

Både i Hjørring og Frederikshavn kommuner er musik og kulturlivet i fokus. Nu kan man via det nye samarbejde mellem Frederikshavn og Hjørring Kommuner i ”Kulturalliancen” søge om støtte til aktiviteter indenfor musik, uanset om man er tekniker, musik-forening, musiker, scenograf eller eventmager. Forudsætningen er dog, at man bor i en af de to kommuner.
Hjørring og Frederikshavn kommuner har etableret et unikt kultursamarbejde på tværs af de to kommuner, kaldet ”kulturalliancen”. De to kommuner har i første omgang indgået en teateraftale og nu indledes spillestedsaftalen mellem de to kommuner. Spillestedsaftalen har til hensigt at skabe liv på Vendsyssels scener. Der går, med andre ord, 500.000 kr. fra Frederikshavn Kommune til Vendsyssel Teater og tilsvarende 500.000 kr. fra Hjørring Kommune til spillestedsaftalen, som udmøntes i direkte midler til musikprojekter indenfor alle genrer, støtte til Det Musiske Hus og et styrket samarbejde mellem oplevelseserhvervene og kulturaktørerne.
Der kan søges om støtte til musik-projekter indenfor flere kategorier: ”Tech” –ideer til lys, lyd, scene, scenografi, etc. ”Performance”, – projekter hvor musikken suppleres med teaterelementer, koncepter, installation, turnéstøtte, samarbejde mellem spillesteder eller festivaler og foreninger, udvikling af bands, talenter, genreudvikling, PR og almindelig koncertvirksomhed. Endelig kan man som forening eller enkeltperson søge om støtte til udviklingen af koncerter, events, netværksetablering, talentkonkurrencer m.v.
Helt nyt politisk forum åbnet.
Formanden for Kultur og Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune, Mogens Brag (V) siger:
”Med spillestedsaftalen vil vi se en styrkelse af netværksrelationer mellem politikere, erhvervsfolk, musikere, teaterfolk og oplevelseserhvervene i hele Vendsyssel. Og det tror jeg vi har brug for. Vi kan langt bedre koordinere vores indsatser og støtte udviklingen af kommunerne gennem samarbejdet i fremtiden. Der er ingen idé i, at konkurrere eller kopiere hinanden, hvis vi i stedet kan støtte hinanden. Det er simpelthen et nyt og spændende større politisk forum der pludselig åbner sig for os. Og det kan der være store perspektiver i.”
Mogens Brags kollega, formanden for fritids og kulturudvalget fra Hjørring Kommune, Sven Bertelsen, er tilsyneladende enig:
”Personligt tror jeg, at kulturen kan gå foran som en isbryder, der viser vejen frem for os i hele Vendsyssel. Vi er nødt til at samarbejde på tværs mellem politikere indenfor erhvervs og kulturlivet hvis vi vil markere os og tiltrække og fastholde nye borgere. Jeg er stolt over at de to kultur og fritidsudvalg fra Hjørring og Frederikshavn har kunnet arbejde sammen om både teateraftalen og nu spillestedsaftalen, som vi håber kan inspirere til nye samarbejdsformer i fremtiden”.
Kultur og fritidschef fra Frederikshavn Kommune, Thomas Østergaard, er ovenud begejstret for samarbejdet. Han mener at der åbner for en helt ny kultur og styrker Vendsyssels image. Han tror også at det nye samarbejde kan lukke op for nye tiltag og komme borgerne til gode. Han siger:
”Vi har allerede gennem teateraftalen og samarbejdet i ”Stygge” TV-projektet bevist, at vi står meget stærkere sammen, end hver for sig, når vi skal operere nationalt. Pludselig taler vi om mere end 130.000 mennesker og en langt større gruppe, som arbejder indenfor kultur, turisme og oplevelseserhvervene. Det gør os mere attraktive og kan medvirke til at styrke vores udvikling, også på længere sigt imellem museer, biblioteker, foreninger, spillesteder osv. Jeg tror der er store perspektiver i kulturalliancen, som kan udnyttes optimalt. Nu kan vi planlægge, udvikle og aftale direkte mellem hinanden både kulturelt, politisk og administrativt. Det er jo noget sjovere!”
Fritids og Kulturchefen i Hjørring Kommune, Michael Jensen, siger: ”Jeg tror aftalen kan medvirke til at fastholde nogle af de unge i Vendsyssel gennem øget gensidigt kendskab og relationer mellem spillesteder, klubber, foreninger og bands. Det gør det mere spændende at optræde på kryds og tværs og på flere koordinerede scener for de unge, ligesom vi håber at kunne tiltrække store navne og bands til nye oplevelser til gavn for os alle heroppe”.

Thomas Østergaard, Kultur og fritidschef i Frederikshavn Kommune forklarer hvordan midlerne forventes forbrugt i det første år:
”Vi forventer at den første pulje for 2010 bliver på 200.000 kr. Sæby Bigband har opnået status som regionalt talentorkester og får 50.000 kr. i støtte. Kulturalliancen vil formentlig afvikle mellem 75.000 og 100.000 kr. på fælles aktiviteter og konferencer i 2010, herunder KODA / oplevelsesøkonomi i din kommune, ligesom der bliver brugt penge på kommunikation, markedsføring og distribution. Det resterende beløb vil indgå i den videre udvikling af samarbejdet, støtte til aktiviteter i Det Musiske Hus og tværfaglige arrangementer.”
Det er aftalens hensigt, at forsøge at skabe sammenhængskraft mellem uddannelsesliv, fritid og kultur for alle borgere i Vendsyssel, ligesom man håber at kunne øge den regionale og nationale synlighed gennem samarbejde og udvikling indenfor både film, TV, musik og teatersamarbejdet i Kulturalliancen. Hertil kommer den umiddelbare gevinst ved vidensdelingen og idé-udveksling mellem politikere, uddannelses-institutioner, unge og erhvervslivet i Vendsyssel.

Kulturalliancen drives på tværs af de to kommuner med de to kulturudvalg som politisk kerne og en tværkommunal styregruppe bestående af kulturchefen fra Hjørring Kommune, Michael Jensen og tilsvarende fra Frederikshavn Kommune, Thomas Østergaard og konsulenter fra Hjørring og Frederikshavn, som motorrum. Der vil i løbet af september blive indkaldt til orienteringsmøder om spillestedsaftalens muligheder for alle aktører i både Hjørring og Frederikshavn. Ansøgningsfrist for spillestedsaftalen er 1.10 2010. For yderligere oplysninger, se: www.kulturalliancen.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vendsyssel vil være noget ved musikken' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER