Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

13. juli 2010 - kl. 0:05 - af

SaebyAvis bringer hver uge uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Revisioner viser lidt mere vakkelvornt opsving

Danmark

Arbejdsmarkedsstyrelsen offentliggjorde i sidste uge tal for antal fyringsvarsler i juni måned. Tallene viste, at antallet af fyringsvarsler steg fra 894 personer i maj til 1.247 personer i juni måned – en stigning på 380 personer. Stigningen er dog på ingen måde alarmerende, og man bør holde sig for øje, at antallet af fyringsvarsler generelt svinger fra måned til måned.
Træder vi et skridt tilbage, er det overordnede billede således, at antallet af fyringsvarsler efter den meget kraftige stigning i især slutningen af 2008 – hvor antallet toppede på et niveau omkring 5.300 – faldt kraftigt tilbage i 2009 og generelt har ligget forholdsvist stabilt igennem de første måneder af 2010. Antallet af fyringsvarsler befinder sig dermed på stort set samme niveau nu, som før krisen fik tag i det danske arbejdsmarked.
Således peger meget også i retning af, at arbejdsmarkedet nu har lagt de store fyringsrunder bag sig. Det er naturligvis positivt og vidner om, at arbejdsmarkedet er kommet sig over finanskrisen og nu generelt er vendt tilbage til en mere normal tilstand.
Det er også vores forventning, at arbejdsmarkedet er inde i en mere stabil periode, hvor ledigheden vil ligge stort set fladt. Det skal naturligvis ses i lyset af de seneste 7 måneders svagt faldende ledighed, men også af at væksten generelt vurderes at være stærk nok til at skabe jobvækst i økonomien. Vi forventer altså en stort set stabil udvikling i ledigheden frem til udgangen af 2011.
Vores mere positive syn på arbejdsmarkedet bekræftes desuden af, at antallet af arbejdsdelingsordninger er faldet kraftigt tilbage. Da krisen fik tag i dansk økonomi, så vi, at mange virksomheder valgte at sende en del af deres medarbejdere på arbejdsdelingsordninger som alternativ til en egentlig fyring. Det at antallet af arbejdsdelingsordninger nu er faldet kraftigt tilbage, vidner derfor om, at der ikke ligger en skjult ledighed og venter rundt om hjørnet, i takt med at de tidsbegrænsede arbejdsdelingsordninger ophører.

Renter
Vi mener, at euro-pengemarkederne fortsat vil være præget af højere risikopræmier. Stigningen i renterne er stadig forholdsvis beskeden, og det er en uundgåelig effekt af at få markederne til at fungere bedre i sig selv uden ECB som respirator.
Event-risiciene er dog høje p.t., og stresstestene af bankerne, der offentliggøres den 23. juli, er den næste store (kendte) begivenhed. En kraftig negativ markedsreaktion på dette kan udløse en reaktion fra ECB.
Trods blandede tal fra USA i denne uge steg de amerikanske og tyske 10-årige obligationsrenter i ugen, hvilket tyder på, at der på de aktuelle renteniveauer allerede er indpriset en væsentlig økonomisk afmatning i 2. halvår. Detailsalget ventes at vise pæn vækst i det underliggende forbrug, og vores aktieanalyseteam forventer god indtjening i virksomhederne i 2. kvartal. Den positive stemning det kan medføre kan øge det opadrettede pres på de 10-årige obligationsrenter i den kommende uge.
Finansbarometeret holder sommerferie og er tilbage den 9. august

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER