Melsen Fonden donerer en halv million kroner til Hospice Vendsyssel

Melsen Fonden donerer en halv million kroner til Hospice Vendsyssel

11. juli 2024 - kl. 8:57 - af

Den nordjyske fond Melsen Fonden har doneret 500.000 kroner til Hospice Vendsyssel i Frederikshavn. Donationen skal finansiere en længeventet tilbygning, der inkluderer et undervisningslokale dedikeret til foredrag, uddannelse og kurser, som skal bidrage til at udbrede kendskabet til palliative indsatser.

Hospice forbindes ofte med ro og nærvær, men rummer også udfordringer som dødsangst, sorg og smerte, som personalet arbejder på at lindre, samtidig med de yder omsorg for at sikre, at patienterne får den bedst mulige livskvalitet i deres sidste tid. Men hospicepersonalet er ikke alene om at løfte den palliative opgave, og derfor har Hospice Vendsyssel længe haft et ønske om at udvide med et kursuslokale, der blandt andet skal gavne fagfolk ved at tilbyde kurser om palliation.

Med en stor donation på 500.000 kroner fra nordjyske Melsen Fonden bliver drømmen om en tilbygning nu til virkelighed. Det betyder, at Hospice Vendsyssel fremover vil kunne afholde lærerige kurser på stedet uden at gå på kompromis med patienternes og de pårørendes behov for ro og omsorg.

– Vi er dybt taknemmelige for Melsens Fondens generøse bidrag. Donationen vil gøre en væsentlig forskel for, at vi i endnu højere grad kan udbrede hospicefilosofien og vores specialiserede viden om palliation, fortæller Renate Kæmpe Weilov, bestyrelsesformand ved Hospice Vendsyssel og fortsætter:

– Vi glæder os til at skabe et rum for tværfagligt samarbejde med skoler, pædagoger og sundhedsplejersker og udvikle vores arbejde med sorg hos børn og unge. Derudover glæder vi os til at afholde kurser for fagpersoner, udbrede viden om hjælp i den sidste tid og holde foredrag om, hvad et hospice er og kan.

Undervisningslokalet vil desuden være fast base for Hospice Vendsyssels pårørendeaftner og café for efterladte samt kurser for almenbefolkningen om, hvordan man udviser støtte, når alvorlig sygdom indtræffer.

En halv million til indretning og inventar

Den nye tilbygning bliver primært finansieret af donationer fra pårørende, tidligere patienter og Melsen Fonden, som glæder sig over at støtte projektet med en halv million kroner til inventar og indretning i det nye kursuslokale, som bliver forbundet med de eksisterende lokaler via et orangeri.

– Melsen Fonden har til formål at hjælpe syge og deres pårørende i Nordjylland, og derfor ser vi det også som en fantastisk mulighed for at gøre en reel forskel ved at bidrage til Hospice Vendsyssels nye kursushus, udtaler bestyrelsesformand i Melsen Fonden, Anker Laden-Andersen.

Projektet har netop fået grønt lys fra regionsrådet, og den nye bygning forventes at stå klar til ibrugtagning i juli 2025.

Om Hospice Vendsyssel:

Hospice Vendsyssel i Frederikshavn tilbyder specialiseret palliativ pleje til patienter med livstruende sygdomme. Hospice Vendsyssels mål er at give den bedst mulige livskvalitet gennem hele sygdomsforløbet med fokus på både fysisk, psykisk, social og åndelig støtte.

Om Melsen Fonden:

Melsen Fonden støtter en bred vifte af almennyttige formål med fokus på at forbedre livskvaliteten for indbyggerne i Nordjylland. Gennem donationer til lokale projekter arbejder fonden for at skabe varige, positive forandringer i lokalsamfundet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Melsen Fonden donerer en halv million kroner til Hospice Vendsyssel' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger