Lejrskolen Vesterskov omdannes til døgninstitution

Lejrskolen Vesterskov omdannes til døgninstitution

19. juni 2024 - kl. 10:58 - af

Frederikshavn Kommune giver nu tilladelse til, at den hidtidige lejrskole ”Vesterskov” mellem Skæve Brønden og Flauenskjold ændres med tilladelse til at have døgninstitution på stedet.

Det ansøgte etableres i eksisterende bebyggelse. Hovedbygningen har et bruttoetageareal på 833 m2, hvoraf 790 m2 er udnyttet.

Eksisterende bolig på 100 m2 ændrer ikke anvendelse, men benyttes til udlejning til max. 3 beboere med bostøtte i egen bolig.

Den tidligere lejrskole, der blev drevet fra den resterende del af hovedbygningen, ændrer anvendelse til døgninstitution med op til max. 12 beboere og ca. 5-6 ansatte. Der foretages ingen udvendige tilbygninger eller forandringer.

Ejendommen består ud over det ansøgte af 3 udhuse på hhv. 180 m2, 50 m2 og 40 m2. Udhusene ændrer ikke anvendelse.

Ejendommen er noteret som en landbrugsejendom beliggende i et område, der i kommuneplanen er udpeget som større uforstyrret landskab, særlig værdifuldt landskab, særlig værdifuld natur og økologisk forbindelse. Ejendommen er omfattet af en landskabsfredning og delvist udpeget med beskyttet natur. Området er registreret med særlige drikkevandsinteresser og omfattet af skovbyggelinje.

Unge med særlige behov

Ejendommens hidtidige anvendelse som lejrskole er ophørt og ejendommen sat til salg. En af naboejendommene drives i dag som et velfungerende dagtilbud for unge med særlige behov. Ejerne af dagtilbuddet har ønsket at overtage ejendommen og etablere en døgninstitution. Ejendommens bygninger kan med mindre indvendige forandringer umiddelbart benyttes til formålet, og samspillet mellem døgninstitution og det nærved liggende dagtilbud kan udnyttes til at give unge med særlige behov en god sammenhængende støtte.

Der er foretaget naboorientering, og der er indkommet en enkelt bemærkning, som er positiv over for ansøgningen og det hidtidige naboskab med dagtilbuddet. Vedkommende gør dog opmærksom på, at der drives virksomhed med bl.a. naturworkshops fra vedkommendes ejendom. Ansøger har hertil bemærket, at den fremtidige drift ventes at være mindre støjende end lejrskole og dermed ikke forventes at påvirke naboens aktiviteter negativt.

Link, hvor hele tilladelsen er beskrevet:
https://www.frederikshavn.dk/media/ohbaxsbr/landzonetilladelse-d%C3%B8gninstitution.pdf

Tekst: Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lejrskolen Vesterskov omdannes til døgninstitution' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger