Sæby Vandmølle og Natursnedkeriet holder sommermarked

Sæby Vandmølle og Natursnedkeriet holder sommermarked

12. juni 2024 - kl. 8:14 - af

Sæby Vandmølle og Natursnedkeriet holder sommermarked i weekenden den 22. og 23. juni og igen den 10. august – alle dage kl. 10-16 ved Sæby Vandmølle, Frederikshavnsvej 1A-C i Sæby.

Kunstnere, kunsthåndværkere og håndværkere fra hele landsdelen udstiller og sælger deres værker og produkter.

Sæby har gennem historien tiltrukket kunstnere, forfattere og kunsthåndværkere fra hele landet. Forfattere har oplevet skriveglæde, kunstmalere har fundet inspiration og kunsthåndværkere har skabt liv i byens smukke gamle huse til glæde for byens borgere og turister.

Anne Agerbæk fra Sæby Vandmølle og Peder Rørholm Davidsen, som er indehaver af Natursnedkeriet, fortsætter nu traditionen med den skabe liv i byen og muligheder for kunstnere, kunsthåndværkere og håndværkere i Sæby.

Godt håndværk som en del af vandmøllens historie

”Ved Sæby Vandmølle og Natursnedkeriet har vi nogle gode rammer til at afholde et sommermarked. Her kan Sæbys tradition for kunsthåndværk forenes med den tradition for godt håndværk, som er en del af vandmøllens historie. Vi vil give byens borgere og turister mulighed for at opleve kunst, købe kunst, møde kunstnere, kunsthåndværkere og se håndværkere i aktion”, fortæller Peder Rørholm Davidsen.

Ejer af Sæby Vandmølle, Anne Agerbæk, fortæller: ”Med sommermarkederne vil vi skabe liv og glæde i området ved Sæby Vandmølle og Natursnedkeriet. Sæby Vandmølle har igennem historien bl.a. været et mølleri, et møbelsnedkeri, et karetmagerværksted og en træuldsfabrik, så der er tradition for, at byens borgere har haft ærinder i vandmøllen. Vi ønsker at åbne vandmøllen igen og give borgere og turister mulighed for at opleve vandmøllen som en del af sommermarkederne.”

Der vil endvidere være rundvisning i vandmøllen kl. 11, kl. 13 og kl. 15. Vandmøllen er opført tilbage i 1710.

”Ved Natursnedkeriet vil der være snitteværksted for børn og mulighed for at se, hvordan en dygtig håndværker arbejder med træ, mens man nyder en is og en kop kaffe”, siger Peder Rørholm Davidsen.

Kurve, knive, trævarer, malerier, planter og smykker

Blandt de talentfulde kunstnere og kunsthåndværkere på sommermarkedet er Karen Monica Jørgensen og Hanne Kjæhr, der udstiller flotte pileflettede kurve, Sophie Sparvath med smukke linoleumstryk. Jørn Sønderskov Christensen og Jes Blæhr udstiller et imponerende udvalg af knive, og tømrermester Anders Dam Lehmann udstiller trævarer, og han vil på markedet håndhugge tømmer med økse og demonstrere, hvordan bindingsværkssamlinger laves.

Kunstmalerne Jørgen Agerbæk, Lotte Heile, Rikkelee Maluna Heile udstiller deres malerier. Nellemans Haves Venner sælger honning og planter, som er sponsoreret af Sæby planteskole, og musikerne Ida Hove og Nicholai Andersen spiller musik.

Karen Riis udstiller unika smykker i Møllehuset i vandmøllen. Her vil der også være udstillet keramik fra Sæby-keramikerne, Beide B og Nils Ulrik Møller.

I Natursnedkeriet udstilles endvidere smukke værker af tegneren Ane Davidsen og illustrator Ida Rørholm Davidsen.

Læs mere om Sæby Vandmølle og Natursnedkeriet via disse links:
www.sæbyvandmølle.dk og https://www.natursnedkeriet.com/

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Vandmølle og Natursnedkeriet holder sommermarked' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger