EUX Business elever vendt hjem fra to ugers sprog- og praktikophold i London

Helena Mona Mølgaard Hansen, Marcus Nygreen Ammonsen og Simone Hansen.

EUX Business elever vendt hjem fra to ugers sprog- og praktikophold i London

12. april 2024 - kl. 15:45 - af

Seks elever fra Frederikshavn Handelsskoles EUX Business uddannelse er vendt hjem efter et to ugers Erasmus+ ophold i London. Det har givet selvstændighed og mere mod på at tale engelsk.

Hvad gør man, når man fx står i London Underground og er i tvivl om en rute? Og der hverken er lærere eller forældre med. Ja, så må man spørge nogen til råds på engelsk. Det var virkeligheden for seks EUX Business elever på Frederikshavn Handelsskole, der i 14 dage har boet alene i London på et Erasmus+ ophold, hvor de gik i sprogskole tre timer dagligt og var frivillig i en genbrugsbutik også tre timer dagligt.

Skolen var den internationale sprogskole Twin English Center, hvor eleverne havde engelskundervisning med elever fra andre lande.

– Vi måtte ikke sidde ved siden af hinanden, så vi blev tvunget til at snakke engelsk med eleverne fra de andre lande, og vi skulle også fremlægge på engelsk. Det har bare givet mig vildt meget. Engelsk er et udfordrende fag for mig, og jeg er ret usikker i det herhjemme. Men jeg opdagede, at folk fint forstod mig, også når vi var ude i byen, selvom jeg ikke har det største ordforråd. Så jeg er ikke så usikker i at skulle tale engelsk mere, siger Simone Hansen, der er EUX-elev og var med på turen.

Når sprogundervisningen var slut, gik turen til Cancer Research UK – genbrugsbutikker, hvor eleverne skulle hjælpe med at sortere og mærke tøj, mens andre også sad ved kassen og ekspederede kunder.

– Her skulle vi ind og præsentere os selv og tale med de ansatte om opgaverne. Det har også givet en selvstændighed, at der ikke var en lærer med til at sætte os i gang i butikken. Her skulle vi også bruge vores engelsk, og det var fedt at mærke, hvor taknemlige de var for vores bidrag i butikken. Vi har fået bevis både for vores skole- og praktikophold, som vi kan skrive på vores CV, siger Helena Mona Mølgaard Hansen.

Eleverne blev fulgt over til England, installeret og hentet igen af Anne Mose, uddannelseschef for EUD og EUX Business på Frederikshavn Handelsskole.

– Vi vægter højt, at elever på alle vores uddannelser har mulighed for at komme ud på disse ophold for at udvikle sig både fagligt og personligt. Fagligt er det selvfølgelig med fokus på at forbedre deres engelskkompetencer og modet til at kaste sig ud i at tale sproget, som man gør i et engelsktalende land. Personligt er der stor udvikling i at være på egen hånd i et andet land. Vi er rigtig glade for de rejsemuligheder, som vi kan give vores EUX-elever og nogle med støtte fra Erasmus. De har mulighed for et to-tre ugers sprogophold i London eller Dublin på 1. semester, en uges studietur til Barcelona og et to ugers sprogophold på sidste semester, som de seks elever netop er vendt hjem fra, forklarer hun.

Eleverne havde påske- og weekendfri på turen, som blev brugt på at se seværdigheder i London og shopping i Oxford Street. De er nu vendt tilbage til skolen, hvor de bliver studenter til sommer efter to års studier. Med en EUX Business studenterhue kan de både vælge at gå i lære inden for kontor, handel eller detail eller de kan læse videre på korte og videregående uddannelser.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'EUX Business elever vendt hjem fra to ugers sprog- og praktikophold i London' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger