Kammermusikdag i Det Musiske Hus lørdag den 13. april

Kammermusikdag i Det Musiske Hus lørdag den 13. april

10. april 2024 - kl. 7:30 - af

Lørdag den 13. april kommer Det Musiske Hus i Frederikshavn til at summe af liv og musik, når Kammermusikdagen 2024 løber af stablen.

Kammermusik er både for børn, unge og voksne og til Kammermusikdag mødes 25 af Musikskolens elever i Det Musiske Hus i Frederikshavn til en hel dag med musik. Eleverne, der skal deltage i Kammermusikdagen er mellem 11 og 75 år gamle – men det er ingen hindring, når man har en fælles interesse for musikken.

Eleverne spiller violin, cello, sang, guitar, tværfløjte, klarinet, klaver og de har sammen med deres lærere på musikskolen øvet sig på udvalgte numre inden Kammermusikdagen. Når alle eleverne mødes lørdag, skal de for første gang spille numrene sammen – og her vil det hele gå op i en højere enhed.

“Det er dejligt at se, at musikken kan skabe et fællesskab imellem de mange forskellige elever, vi har i Musikskolen”, udtaler koordinator og underviser i Musikskolen, Lone Lindhardt og fortsætter: “Eleverne har øvet numrene derhjemme hver især. Men når de så mødes, så lyder det pludselig af meget mere og det er noget helt særligt. Og så tænker de ikke nødvendigvis over, at der måske er 40 år eller mere imellem dem. Så handler det bare om musikken”.

Eleverne skal spille sammen på kryds og tværs – både i forskellige instrumentgrupper og i forskellige grupper af elever og lærere. De numre, der skal spilles, er blandt andet af Mozart, Händel, Carl Nielsen, Saint-Säins og Hindemith.

Kammermusikdagen bliver afsluttet med en åben prøve kl. 15.00, hvor alle interesserede er velkomne. Der er gratis entré.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kammermusikdag i Det Musiske Hus lørdag den 13. april' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger