Rig mulighed for et godt skoleliv i Sæby

Rig mulighed for et godt skoleliv i Sæby

30. marts 2024 - kl. 1:43 - af

Hele tre forskellige grundskoletilbud er, hvad forældre i Sæby, skal forholde sig til når de skal vælge skole til deres barn.

Byen tæller en fantastisk folkeskole på to aldersintegrerede matrikler, en privatskole med fokus på nærvær og fællesskab samt en friskole, der arbejder helt alternativt. Blandt andet vha. ingen fagopdelte skemaer samt at udeskole hver dag praktiseres i friskolens såkaldte skolefamilie, som er en betegnelse for alle skolens elever.

Alle skoler i Sæby er tæt på natur, kultur, foreninger, erhverv og handel. De ønsker alle at bidrage til at deres elever ser muligheder for at vokse og gro – og på sigt føle sig rustet til at bidrage med forskellige kompetencer til lokalområdet og Danmark.

Specialskole og to efterskoler tæt på Sæby
Rundt omkring Sæby er der stadig mindre folkeskoler i de små lokale byer, hvilket giver et rigt skolevalg, når man bor eller bosætter sig i området. En specialskole og to efterskoler ligger også i området omkring Sæby.

Forskellige værdisæt
At være skole i denne del af Danmark er et privilegium, da skolerne i samarbejde med hinanden bliver stærkere. De kender hinanden og kendskabet giver mange muligheder på tværs af de enkelte skolers værdier.

Folkeskolernes værdier er de samme i hele Danmark, hvorimod de private og frie skoler skal formulere deres helt egne værdier. Privatskolerne er historisk set udløber af den gamle realskole, hvor friskolerne ofte udfordrer traditionelle pædagogiske skoletanker.

Derfor skal man som forælder altid undersøge, hvilke værdier den pågældende skole har – og husk; ikke to privat- eller friskoler i Danmark er ens.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rig mulighed for et godt skoleliv i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger