Mad tilberedt med italiensk kærlighed og passion

Det italienske makkerpar hos Basilico; Pizzabager Enrico (til venstre) og kokken Pasquale Sileo.

Mad tilberedt med italiensk kærlighed og passion

27. februar 2024 - kl. 7:53 - af

Efter 5 ½ års fravær er den italienske restaurant Basilico genåbnet i hjertet af Sæby, og der mange gode grunde til at komme forbi og få en smag af Italien.

Italienske Francesco Prudente er ud af en familie af pizzabagere og kokke, som kommer fra Napoli og Calabria. Familien havde aldrig haft i tankerne, at deres traditionelle håndværk kunne eksporteres. Den ide fik Francesco, der i 2016 åbnede sin første restaurant i Sæby, hvor Basilico blev født. En 100 % italiensk restaurant og pizzeria.

I 2018 drog Francesco videre og har siden haft åbnet Basilico på Malta, i Milano, og i Haslev.

Efter et par års forsøg er det lykkes den ihærdige italiener at få etableret Basilico i Sæby igen, og der var genåbning sidst i januar.

”Sæby har en stor plads i mit hjerte. Byen er virkelig dejlig med søde mennesker og masser af glade turister i sæsonen. Derfor jeg har længe ønsket at komme tilbage, og den modtagelse Basilico har fået, bevidner, at jeg har truffet det rigtige valg”, fortæller Francesco Prudente.

55 års erfaring i køkkenet hos Basilico

Indehaver Francesco Prudente har overladt den daglige drift af Basilico til Pasquale Sileo, der har været chefkok hos de bedste restauranter i blandt andet Paris, Luxembourg, Tyskland og Italien.

”Jeg har 25 års erfaring med det traditionelle, italienske køkken og kan stå inde for en fremragende, italienske kvalitet af menuerne hos Basilico. Her tilbereder vi mad med hjertet, der gør resultatet helt perfekt”, forsikrer den passionerede kok Pasquale Sileo.

Udover Pasquale er Enrico også at finde i køkkenet, hvor han svinger pizzaspaden. Enrico har 30 års erfaring som pizzabager og var også ansat i den første udgave af Sæbys Basilico.

De bedste råvarer fra støvlelandet

Hemmeligheden bag Basilicos menuer er friskheden og ægtheden af råvarerne, der for det meste er importeret fra italienske leverandører. Herfra får Basilico de bedste produkter på markedet af fx parmaskinke, mozzarella, olivenolie og langtidsmodnet kød. Udover de autentiske, italienske pizzaer, vil kunderne på menukortet finde forretter, pasta, hovedretter og desserter – alt tilberedt efter italiensk tradition.

”Har man aldrig fået ægte italiensk mad, kan det være svært at forstå kvaliteten heraf – den eneste måde at finde ud af det på, er at komme og smage vores retter”, opfordrer Pasquale Sileo.

Nye tiltag og mere i vente

Og der er mange gode grunde til at komme forbi Basilico og få en smag af Italien.

Hver tirsdag får du pizza til en ekstra god pris, når du bestiller som take-away.

Om torsdagen kan du sammen med familie eller venner få den ultimative oplevelse udi italienske retter. Her serverer Basilico 100 % italiensk buffet med alt, hvad hjertet begærer af varme og kolde retter, salater, hjemmelavet hvidløgsbrød og frugtsalat. Vil du være sikker på en plads, er det nødvendigt at reservere bord.

Noget nyt er også, at det ekstra lokale i restauranten kan benyttes som selskabslokale.

”Skal man holde fødselsdag, jubilæum, virksomhedsarrangement eller andet, hvor selskabet er på mindst 15 personer, er der mulighed for at booke dette lokale uden ekstra omkostning. Ved disse lejligheder kan værten selv sammensætte menuen, og vi vil give et godt tilbud på arrangementet”, forklarer Pasquale Sileo.

Et tiltag, der endnu er på tegnebrættet, er rigtig italiensk vinsmagning med vine, der er unikke i verden, såsom Brunello di Montalcino, Chianti, Amarone og della Valpolicella Riserva, Falanghina samt den berømte italienske Prosecco (italiensk champagne). Vinen vil være ledsaget af små retter.

Restauranten er åben fra mandag til lørdag fra kl. 15.00 – 21.30, og bordbestilling skal ske telefonisk, tlf. 5264 3218.

Følg med i nyheder fra Basilico på deres Facebook eller Instagram.

 

En kommentar til “Mad tilberedt med italiensk kærlighed og passion” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Mad tilberedt med italiensk kærlighed og passion”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mad tilberedt med italiensk kærlighed og passion' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger