Café Mathilde udvider sin serie af souvenirs

Foto: Café Mathilde

Café Mathilde udvider sin serie af souvenirs

22. februar 2024 - kl. 11:51 - af

I sommeren 2023 lancerede Café Mathilde i Sæby sin serie af souvenirs under navnet ”HYGGE Ninety Three Hundred 9300”. Serien tæller blandt andet t-shirts og krus m.m. – og nu også Hygge sand, håndopgravet fra havbunden udenfor Sæby.

Branding og storytelling
Storytelling er omdrejningspunktet når Glenn Smed, indehaver af Café Mathilde, udtænker nye måder at markedsføre Sæby overfor byens turister. Denne form for formidling, i kombination med humor, ligger Glenns hjerte nært og kommer til udtryk i næsten alt, han gør.

Inspiration fra ”Dampland” og Lars Larsen
Inspirationen til Hygge sand kommer fra ferie resortet ”Dampland” i Nordtyskland samt andre ferieattraktioner, som sælger souvenirs som man gjorde i ”gamle dage”. Glenn Smed finder derudover meget inspiration i den måde hvorpå JYSKs stifter Lars Larsen brugte storytelling og simple midler til at formidle et budskab.

Fokus på global opvarmning
Vedhæftet de små flasker med sand er en seddel med sætningen ”Sand tells a story of earth”. For sand fortæller netop en historie om både fortiden og fremtiden. Ifølge Glenn er de små flasker med sand ikke udelukkende en sjov gimmick – de gemmer også på et mere alvorligt budskab om global opvarmning og stigende vandstande. Dette budskab håber han på at kunne dele på en måde, som ikke er for højtidelig – men stadig giver anledning til eftertænksomhed.

Lokale virksomheder inddrages i produktion af souvenirs
Udover at Glenn selv har iført sig waders og gravet sand op fra havbunden ved Sæby, så understreger han, at han bestemt ikke er alene om arbejdet med butikkens souvenirs. For ham er det vigtigt, at lokale virksomheder i Frederikshavn Kommune inddrages i produktionen af café Mathildes souvenirs. Derfor er alle souvenirs produceret i samarbejde med lokale virksomheder og butikker.

Ikke god til at lave ingenting
Glenn Smeds kreative tanker holder aldrig fri og nye ideer popper konstant op i hans hoved. Derfor lover Glenn, at Hygge sand bestemt ikke bliver det sidste skud på souvenir-stammen hos Café Mathilde. Der er nemlig allerede flere nye ideer i støbeskeen, lover Glenn.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Café Mathilde udvider sin serie af souvenirs' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger