Sommergade og indsatser i Sæbys midtby

Sommergade og indsatser i Sæbys midtby

5. februar 2024 - kl. 8:35 - af

En arbejdsgruppe bestående af kommunens administration og Sæbys handels- og erhvervsliv har arbejdet på en række indsatser i Sæby midtby med formål at styrke byens handel samt at binde by og havn bedre sammen.

Nogle indsatser er allerede sat i gang og andre er på idébasis. På det kommende møde i Teknisk Udvalg den 6. februar skal dette udvalgs politikere tage stilling til en status på indsatserne og beslutte sig for, hvad der videre skal ske.

Administrationen har haft fokus på trafikafvikling i Sæby midtby på særlige lokationer. Udvalget besluttede i september 2023 at igangsætte en indsats ved Klostergyden og at arbejde videre med den rette løsning i Søndergade.

Indsatser for et by-rum

Sæby Torv har været et udviklingsområde, hvor man ønskede at skabe mere liv året rundt.

Der er fundet fondsmidler og donationer, og der vil i foråret 2024 blive opført en permanent scene, og der skabes opholdszoner med beplantning og plint.

Teknisk Udvalg besluttede i efteråret at støtte op om etablering af scenen. Der var desuden en forespørgsel på fjernelse af granitmuren. Byens handel og erhverv er tilfredse med en løsning om blot at lave huller i den eksisterende mur. Dette forventes at koste 30.000 kr., som foreslås finansieret af Dispositionspuljen. Endvidere er der fundet fondsmidler og borgerdonationer til udvikling af Byparken, som forventes omdannet i 2024 – bl.a. med allé af kirsebærtræer og skateboardbane.

Sommergade i Algade og Strandgade

Sommergaden i Algade og Strandgade har været afholdt i to år som en prøvehandling.

Der har løbende været evaluering af indsatsen. I 2022 blev der afholdt borgermøder før og efter handlingen, og i 2023 blev der foretaget en skriftlig høring.

Tilbagemeldingerne fra de omkringliggende adresser har overvejende været positive, hvilket også er tilfældet fra de forskellige foreninger, der har været involveret i projektet.

Udvalget besluttede i foråret 2023 at gøre sommergaden mere permanent, hvis der blev tale om en positiv evaluering. På baggrund af evalueringen vurderer administrationen, at der fortsat er positiv opbakning til sommergade i Algade.

Derfor indstilles der, at der bliver tale om en permanent løsning, hvilket indebærer en årlig udgift på kr. 60.000, som foreslås finansieret af Dispositionspuljen.

Bilfrie torve

Arbejdsgruppen ønsker at skabe mulighed for bilfrie torve i midtbyen. Ved at lukke for gennemkørsel fra Grønnegade kan Sæby Torv og Krystaltorvet gøres bilfri sommeren igennem.

Arbejdsgruppen ønsker at arbejde videre med denne idé med mulighed for at realisere i den kommende sommer.

Der er forud for mødet i Teknisk Udvalg 919.000 kr., som ikke er disponeret i Dispositionspuljen.

Center for Teknik og Miljø indstiller forud for mødet, at der etableres sommergade i Algade og Strandgade i 2024 samt i årene fremover i to måneder hver sommer. Udgifter til sommergaden på 60.000 kr. afsættes årligt fra Dispositionspuljen, og der afsættes 30.000 kr. fra Dispositionspuljen til fjernelse af dele af granitmur. Endelig indstilles det, at der arbejdes videre med etablering af sommergade på Sæby Torv i sommeren 2024 i samme tidsrum som sommergaden i Algade.

Via dette link og et kig i bilagene til Teknisk Udvalgs dagsorden kan læses alle indkomne kommentarer til sommergade: https://www.frederikshavn.dk/politik/dagsordener-og-referater/

Tekst: Per Rye

 

 

En kommentar til “Sommergade og indsatser i Sæbys midtby” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Sommergade og indsatser i Sæbys midtby”

  • Af referat fra mødet fremgår det, at Teknisk Udvalg godkendte indholdet af dagsordenspunktet – dog således, at granitmuren bevares i sin nuværende udformning, og der ikke fjernes dele af den.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sommergade og indsatser i Sæbys midtby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger