Planer om at plante allé af kirsebærtræer midt i Sæby

Planer om at plante allé af kirsebærtræer midt i Sæby

5. februar 2024 - kl. 7:53 - af

Som led i de kommende aktiviteter for Sæbys 500 års købstadsjubilæum til august indgår planer om at plante en allé af kirsebærtræer midt i Sæby – nærmere bestemt i Sæby Bypark ved den nu nedrevne skoles tidligere sportsplads.

I den forbindelse har Sæby Erhvervsforening via Erhvervshus Nord rettet henvendelse til kommunen om muligheden for at give en folkegave til byen i form af en allé med kirsebærtræer i Sæby Bypark. Inspirationen er bl.a. hentet fra Bispebjerg kirkegård i København, hvor der er et fuldstændig fantastisk blomsterflor hvert år, når blomsterne på kirsebærtræerne står i fuldt flor.

Her kommer der mere end 150.000 besøgende årligt i den periode, hvor kirsebærrene blomstrer.

Erhvervshus Nord ønsker i samarbejde med Sæby Erhvervsforening at stå for indsamling af de økonomiske nødvendige midler til at etablere og passe kirsebærtræerne, indtil de kan overdrages til kommunen. Målet er at indsamle midler til indkøb, etablering og pasning af 60 træer. Såfremt målet indfries, vil træerne blive købt og plantet i efteråret 2024.

Erhvervsforeningen finder via Erhvervshus Nord en anlægsgartner til etableringen. Kommunen har stillet en række faglige minimumskrav til etableringen, og Dansk Træplejeforenings vejledning til plantning af træer efterleves.

Erhvervsforeningen står via Erhvervshus Nord for etablering og pasning (primært vanding) i 2024/2025, hvorefter kommunen overtager driften af træerne i 2026 som en del af parken.

Kommunens Center for Ejendomme, Park og Vej indstiller forud for mødet i Teknisk Udvalg, hvor sagen er på dagsordenen den 6. februar, at etablering af en kirsebærallé i Sæby Bypark godkendes.

Tekst: Per Rye

2 kommentarer til “Planer om at plante allé af kirsebærtræer midt i Sæby” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Planer om at plante allé af kirsebærtræer midt i Sæby”

  • Flemming Hellum

    Måske man kunne overveje at gøre indfaldsvejene til Sæby centrum smukkere og mere indbydende med smukke træer blomster eller som en alle’… f.eks på Frederikshavnsvej og Søndre Ringvej, hvor gæster, turister og sæby nitter møder Sæby.Her ville forskønnelse af Sæby blive set af mange flere end i Byparken som egentligt ikke har nogen særlig stor attraktionsværdi.

  • Punktet blev taget af dagsordenen fir mødet ivTeknisk Udvalg, da det vurderedes, at der ikke er behov for en politisk behandling af sagen, da der ikke er konsekvenser for budget of prioriteringer på den kommunale drift.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Planer om at plante allé af kirsebærtræer midt i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger