Nordjysk samarbejde om julehjælp

Nordjysk samarbejde om julehjælp

9. december 2023 - kl. 9:48 - af

I dagene 16. og 17. december deles julekurve og julegaver ud til 1400 nordjyske familier. Det er dog ikke kun madvarer og legetøj, der deles ud, men også invitation til fællesskab.

Lørdag d. 16. december mødes frivillige fra hele Nordjylland i Aalborg Citykirke og pakker julekurve på bedste samlebåndsmanér. De frivillige tager derefter julekurvene med ud til uddeling i 8 forskellige byer i regionen, og en stor del forbliver i Aalborg til lokal uddeling. Alle steder afholdes samtidig hyggelige julearrangementer for modtagerne.

Her i Sæby er julearrangementet den 17 december kl. 14.00, I Frikirken Sæbygårdvej 15.

Julehjælpsprojektet sker i samarbejde mellem lokale nordjyske frikirker: Aalborg Citykirke, Støvring Citykirke, Projekt:KIRKE i Hjørring, Frederikshavn Kirkecenter, Mariagerfjord Frikirke, Thy Pinsekirke, Aars Frikirke, Centerkirken i Hirtshals og Frikirken i Sæby. Aalborg Citykirke har opstartet www.julekurv.nu og drevet det i 12 år, men da der har været et stort antal ansøgere fra hele Region Nordjylland, så har man de sidste år etableret samarbejde med lokale kirker i andre nordjyske byer.

Hver julekurv er faktisk ikke en kurv, men en stor IKEA-pose fyldt med traditionel dansk julemad, julegodter, kaffe, sodavand, servietter mm. Derudover uddeles ca. 1900 julegaver til børn. Nogle undrer sig måske over, at kirkerne ikke vælger at uddele gavekort til de mange ansøgere, så det ikke er nødvendigt med det store logistiske arbejde samt fysisk fremmøde for modtagerne. Årsagen hertil er at sponsorgaver og gavmilde indkøbsaftaler gør det muligt at uddele mad og gaver til en langt højere værdi. Gurli Joensen, frivillig projektleder i Aalborg Citykirke forklarer, at denne model også er valgt, fordi frikirkerne vægter kontakten til modtagerne højt og har samtidig et stærkt fællesskab omkring pakning og uddeling, hvor over 300 frivillige hjælper hen over weekenden.

Kirkerne bag samarbejdet om www.julekurv.nu har i år oplevet et rekordstort antal ansøgere, og har derfor heller ikke været i stand til at imødekomme alle ansøgere, da der er modtaget over 1800 ansøgninger til de 1400 julekurve. Gurli Joensen, frivillig projektleder i Aalborg Citykirke, forklarer at det blandt andet kan forklares med, at der er kommet nye kirker med i samarbejdet, som dermed har annonceret lokalt om muligheden for at søge hjælp. Derudover ses der dog også en generel stigning i de kommuner, hvor projektet i forvejen har været kendt.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjysk samarbejde om julehjælp' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger