Ny akutbil placeres midlertidigt i Sæby

Foto: Niels Åge Skovbo /FOKUS FOTO

Ny akutbil placeres midlertidigt i Sæby

6. december 2023 - kl. 10:46 - af

Redaktionen har på baggrund af det tidligere indlæg i dag, modtaget denne information fra Den Præhospitale Virksomhed, Region Nordjylland:

1. januar 2024 udgår det døgndækkede ambulanceberedskab i Sæby, men der er stadig hjælp at hente, og der opjusteres med en akutbil i området. Denne placeres midlertidigt i Sæby fra 1. januar. Det betyder, at der stadig vil være hurtig hjælp at få i Sæby, når der ringes 112. I nogle tilfælde vil der også være hurtigere hjælp end i dag, fordi akutbilen placeres i Sæby og sidenhen i Østervrå, og herfra hurtigt kan være fremme i bl.a. Sæby-området. Akutbilen er ikke optaget med at køre patienter til og fra hospitalerne, som ambulancerne er. Den kan derfor hurtigt være fremme og udøve sundhedsfaglig hjælp.

Der har været forlydender om, at det hænger sammen med lukningen af slagteriet i byen. Der er ikke nogen sammenhæng mellem beredskabsdispositioner i Sæby og slagteriets lukning.

Da Den Præhospitale Virksomhed gik i gang med ambulancedriften 1. april 2022 var det med et beredskab placeret i Sæby kl. 8-20 på hverdage. Siden er beredskabet ændret til et døgnberedskab, der blev flyttet fra Frederikshavn til Sæby.

Formanden for udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Nordjylland, Pia Buus Pinstrup, oplyser, at det har været rigtig svært at bemande døgnberedskabet fuldt ud på grund af den generelle mangel på arbejdskraft på især ambulancebehandlere.

– Status er, at der blot er 2 ambulancebehandlere til at dække et døgnberedskab. Hvilket stiller store krav til frivilligt merarbejde og generelt giver en svingende bemandingsmulighed. Derfor udgår døgnberedskabet i Sæby fra 1/1, men det betyder på ingen måde, at borgerne lades i stikken. Vi vil fortsat følge servicemålene meget tæt, og vi justerer også beredskabet i Nordjylland herefter, siger Pia Buus Pinstrup.

Sæby lades ikke i stikken

Akutberedskabet i Region Nordjylland er et flydende beredskab, hvilket betyder at ambulancerne ikke altid er på deres base, når de er ledige. De flyttes efter behov for at give den bedst mulige dækning for alle nordjyder. Der justeres altid løbende, eftersom en ambulance på en given base ofte ikke er klar, hvis uheldet er ude i nabolaget. Den vil nemlig ofte være optaget til anden opgave – eksempelvis på vej med patient til Hjørring eller Aalborg.

Beredskabet følges løbende, og Den Præhospitale Virksomhed kan også periodisk udstationere et beredskab fra en nabobase eller andet beredskab i regionen på basen i Sæby, hvis det understøtter det samlede beredskab i hele regionen.

Ny akutbil placeres midlertidigt i Sæby

Der åbnes en akutbil i Østervrå medio 2024. Akutbilen blev allerede sat i drift 1. oktober 2023 med midlertidig drift fra Dronninglund, da basen i Østervrå fortsat er under opførsel. Men akutbilen flyttes til Sæby-basen fra 1/1, frem til at basen i Østervrå står klar. Akutbilen vil først fra Sæby og endeligt fra Østervrå dække Sæbyområdet og en geografi mod syd/øst.

4 kommentarer til “Ny akutbil placeres midlertidigt i Sæby” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Ny akutbil placeres midlertidigt i Sæby”

 • Henrik Berthelsen

  Kommentar til nedlæggelse af ambulancen iSæby.
  Ambulancen bliver nedlagt og en Akutbil skal midlertidigt holde i Sæby , til den flyttes til Østervrå til sommer.
  Spørgsmål 1. Kører denne Akutbil i Sæby så med til andre udkald udenfor Sæby?
  Spørgsmål 2.Når den flyttes til Østervrå er kørtetiden til Sæby 20 min , altså en forringelse af Sæby .
  Spørgsmål 3. Ambulancen til patienten hvor kommer den ind i billedet Frederikshavn-Hjørring -Ålborg?
  Spørgsmål 4. Det er ikke de bedste udsigter for Sæbys borgere – plejehjem -turister mv.
  Vi kan være glade for hjerteløbere i Sæby , men det skal vel ikke være dem der skal bære ansvaret for overlevelsen af borgene i Sæby?

 • Det er da ufatteligt så naive vores regionspolitikere er. Der er ikke nogen regioner i Danmark der har fået noget godt og positivt ud af at ville drive ambulancer selv. Snarere tvært imod. Det er nemt for regionen at sige man kan spare penge ved selv at drive ambulancerne. Men når det sker ved at nedlægge x antal ambulanceberedskaber, så kan der spares, men beredskabet bliver markant forringet. Der må sidde en del regionspolitikere der trænger til at få deres skolepenge tilbage i regning. Og nu fjernes ambulanceberedskabet så helt fra Sæby, og erstattes midlertidig af en akutbil. Det er så meget en forringelse af det daglige beredskab, så det vil kunne mærkes, og i værste fald koste liv

 • Først røg den offentlige kommunale trafik i Frederikshavn kommune, det ramte og rammer stadig ikke mindst yderdelene af den gamle Sæby kommune, nu forringes ambulanceberedskabet. Hvad gør akutbilen, hvis der er 2 hjerteanfald samtidig f.eks. Et i Dybvad og et i Lyngså? Har man ikke råd til en taxa til Hjørring, er det også svært at få hjælp fra skadestue. Dwer er utrygt at blive alvorlig syg eller komme til skade.

 • Ikke smart at placere akutbil i Østervrå, lige på kommunegrænsen.
  Det gjorde de også med svømmehallen i sin tid.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny akutbil placeres midlertidigt i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger