Nyt skattecenter indviet i Frederikshavn

Foto: Skattestyrelsen

Nyt skattecenter indviet i Frederikshavn

28. november 2023 - kl. 12:12 - af

– Skattecentret i Frederikshavn er en del af noget større. Det er det sidste og ottende nye skattecenter, som vi åbner. Og jeg er rigtig stolt over, at det er lykkedes at nå helt i mål med det, der politisk blev besluttet i 2019. Det politiske ønske var og er at styrke Skatteforvaltningen markant blandt andet med otte nye skattecentre, der forstærker skattekontrollen og sikrer en korrekt skattebetaling, siger skatteminister Jeppe Bruus.

I 2019 indgik Folketingets partier en aftale om en omfattende reform af skattekontrollen i Danmark. Reformen skulle være med til at sikre, at alle betaler den skat, de skal, og at skattekontrollen blev styrket markant. Centralt i reformen var otte nye skattecentre fordelt over hele landet, og mandag den 27. november er den opgave løst, når skattecenteret i Frederikshavn indvies officielt.

– Jeg har set frem til indvielsen af det nye skattecenter i Frederikshavn. Det er dejligt, at byen nu også permanent kommer på skattelandkortet – som et sted, der med dygtige medarbejdere løser vigtige opgaver for Skatteforvaltningen og landets skatteydere, siger skatteministeren.

Siden 2020 er der åbnet skattecentre i Frederikssund, Fredericia, Viborg, Esbjerg, Ringe, Slagelse, Svendborg og nu også i Frederikshavn.

Opkrævnings- og hvidvaskområdet flytter ind
I alt 72 medarbejdere fra Skattestyrelsen og 25 medarbejdere fra Toldstyrelsen kommer til at arbejde i det nye skattecenter i Frederikshavn.

Medarbejderne fra Skattestyrelsen løser forskellige landsdækkende opgaver, der kommer skatteyderne til gavn. I den største afdeling i skattecenteret sidder 55 medarbejdere, som blandt andet arbejder med udbetalinger på udbytte- og motorområdet samt opkrævning af renter på skyldige motorafgifter. Fra 1. januar 2024 vil medarbejderne som noget nyt også håndtere opkrævninger af boligskatter, fortæller Helle Kisum, underdirektør for Opkrævning og Betaling i Skattestyrelsen.

– Nu får vi de bedste rammer til at løse vores kerneopgave, og vi har glædet os til at komme på plads. Vi kalder os Danmarks største kasseapparat, og medarbejderne i Frederikshavn vil være med til at håndtere omkring 1.200 milliarder kroner årligt, så i dag er en særlig god dag, siger Helle Kisum.

I bygningen vil også sidde medarbejdere fra Skattestyrelsen, der arbejder med hvidvaskområdet.

– Medarbejderne understøtter Skatteforvaltningens hvidvaskindsats, blandt andet på baggrund af efterretningsoplysninger fra politiet. Medarbejderne har tidligere arbejdet i Hjørring og får nu arbejdsplads i Frederikshavn, hvor der venter nye og flotte rammer, siger Kim Tolstrup, underdirektør for Center for Hvidvask i Skattestyrelsen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nyt skattecenter indviet i Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger