Byråd godkender igangsætning af lokalplan for Sæby Havn

Byråd godkender igangsætning af lokalplan for Sæby Havn

25. september 2023 - kl. 12:02 - af

Byrådet har på rådets seneste møde anbefalet en indstilling fra Plan- og Miljøudvalget om fremtidige planer for havnefronten i Sæby. Desuden har man godkendt en indstilling fra Økonomiudvalget.

Center for Teknik og Miljø havde forud for disse udvalgs og Byrådets møde indstillet, at kommuneplantillægget igangsættes for planområdet, samt at bemærkninger fra for-offentlighedsfasen medtages i det fremtidige kommune- og lokalplanarbejde for området. Det indgår samtidig, at det omfattende høringsnotatet med både anbefalinger og indsigelser vedhæftes sagen til den videre behandling.

I et interview her i avisen i begyndelsen af september udtalte borgmester Birgit Stenbak Hansen bl.a.: ”Hvad angår højden på bygninger, så er der lagt op til maksimalt 5 etager på dele af området, men alt dette kommer i høring, når der foreligger et endeligt lokalplanforslag til efteråret, og her lytter vi politikere til høringssvar.”

Borgmesteren slog endvidere fast, at højde og kirke skal respekteres i det kommende lokalplanforslag.

Birgit Hansen sluttede med at udtrykke sin glæde over det, der nu skal ske med udvikling af Sæby Havn. ”Jeg glæder mig over, at vi udvikler havnen og området. Vi skal arbejde for udvikling af havn og bymidte. Det sker her i en åben demokratisk proces. Jeg glæder mig til dialog og debat om rammerne. Det skal blive godt. Og vi skal have gennemdiskuteret højder, formål og synergier – for det her skal udmunde i aktivitet for Sæby. Det skal blive godt for borgere, arbejdspladser og turisme!”

Forud for byrådsmødet forlød det fra den kommunale administration, at ud fra en samlet vurdering er det administrationens anbefaling, at en kommende planlægning for Sæby Havn tager afsæt i havnens primære formål som fritids- og lystbådehavn. Endvidere at planlægningen tager afsæt i for-offentlighedsfasens input om at understøtte lokalsamfund og gæster i området med tidssvarende faciliteter, der imødekommer den aktivitet, der forventes på havnen. Administrationen vil arbejde for, at plangrundlaget udarbejdes sideløbende med den kommende strategiske planlægning for Sæby midtby.

Center for Teknik og Miljø indstiller, at lokalplanen igangsættes for planområdet sideløbende med kommuneplantillægget. Ansøger foranstalter udarbejdelse af det nødvendige planmateriale.

Administrationen anbefaler med henvisning til for-offentlighedsfasen, at følgende punkter skal danne retning for en evt. igangsætning af lokalplanen:

  • Der reserveres et areal/byggefelt til hotel
  • Lokalplanen skal give mulighed for, at der kan liberalt erhverv, som understøtter havne- eller oplevelsesrelaterede formål
  • Lokalplanen skal ikke give mulighed for detailhandel
  • Der skal laves randbebyggelse mod Sdr. Ringvej, der har samme karakter som de gamle huse i Strandgade og Algade
  • Der skal sikres offentlig adgang/passage langs havnen
  • Der skal sikres forbindelse mellem Gasværksvej og den nye havneudvidelse
  • Kirkebyggelinjen skal respekteres

Tekst: Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Byråd godkender igangsætning af lokalplan for Sæby Havn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER