Spændende aktuelle foredrag på biblioteket i Frederikshavn

Spændende aktuelle foredrag på biblioteket i Frederikshavn

21. september 2023 - kl. 12:04 - af

Der bliver sat fokus på den franske Nobel-prisvinder i litteratur Annie Ernaux, når biblioteket i Frederikshavn i samarbejde med Alliance Francaise inviterer til foredrag torsdag den 21. september kl. 19.

Hun betragtes som en af Frankrigs vigtigste forfattere og er kendt for sine autobiografiske og sociologiske romaner om bl.a. familierelationer, seksualitet og samfundsstrukturer. Romanen ”Årene” fra 2008 betragtes som Annie Ernauxs hovedværk. Hun har udgivet omkring en snes romaner på fransk

Ernaux er født som Annie Therese Blanche Duchesse i 1940 i Normandiet og er fransk forfatter og professor i litteratur. Hun voksede op i en mindre by Yvetot og gik i kristen privatskole. Som forfatter debuterede hun i 1974. I 1984 udkom bogen ”Min far”, som er en selvbiografisk beretning, der fokuserer på forholdet til faderen og om at vokse op i en lille by i Frankrig.

Nobelprisen i litteratur modtog hun i 2022, fordi hun ”konsekvent og fra forskellige vinkler udforsker et liv præget af stærke forskelle med hensyn til køn, sprog og klasse.”

Matthias Dressler-Bredsdorff er skribent og kritiker ved avisen Information. Han har tidligere været tilknyttet Politiken, ligesom han har været ansat som lektor ved Sorbonne-universitetet i Paris. Han har i en debat i Politiken i 2022 udtalt, at Frankrig er et skræmmebillede på, hvad der sker, når overklassen tager magten.

Kim Blæsbjerg

Onsdag den 4. oktober kl. 19 er der foredrag ved den danske forfatter Kim Blæsbjerg, der er aktuel med romanen ”De bedste familier”.

Heri følger man to familier fra forskellige kår, som på godt og ondt knyttes sammen af gift-fabrikken Cheminova ved Harboøre Tange.

Kim Blæsbjerg vil fortælle om den omfattende research, der ligger bag roman, og om de mange mennesker, han har talt med for at kunne genfortælle denne særlige periode i danmarkshistorien.

Kim Blæsbjerg er født i Lemvig i 1974 og uddannet fra Forfatterskolen i 1997. Han har i flere omgange modtaget Statens Kunstfonds anerkendelse. Han var i en årrække den organisatoriske hovedkraft på Forfatterlandsholdet, hvor han også selv spillede. Han er uddannet cand.mag. i dansk fra Københavns Universitet i 2004.

Han har bl.a. udgivet bøgerne ”Fælder” (prosa fra 2002), ”Niels Bohrs kærlighed” ”Flugten” og ”Deswertørerne” i tre bind.

Billetter til de to foredrag kan købes på www.bibl.frederikshavn.dk

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spændende aktuelle foredrag på biblioteket i Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER