Lyngså, Skæve og Thorshøj søger om økonomiske tilskud til projekter

Lyngså, Skæve og Thorshøj søger om økonomiske tilskud til projekter

9. september 2023 - kl. 5:17 - af

Når Distriktsrådet i Frederikshavn Kommune mødes næste gang den 14. september er der på dagsordenen bl.a. 3 ansøger om økonomiske tilskud til projekter i Lyngså, Skæve og Thorshøj.

I Lyngså gælder det en ansøgning om tilskud til energioptimering af Værestedet, som søger om tilskud til en luft til luft-varmepumpe.

Foreningen ønsker at installere en sådan varmepumpe som supplement til det eksisterende varmeanlæg i Kulturhuset. Varmepumpen skal sættes op i opholdsstuen for at kunne opvarme rummet uden at være nødt til at benytte det store varmeanlæg. Foreningen håber, at man med en luft til luft-varmepumpe kan nedbringe varmeudgifterne.

Det samlede budget er på 15.164 kr., og egenfinansieringen udgør 4.164 kr. Der søges om et tilskud fra Distriktsrådet på 11.000 kr. Der er ikke søgt andre puljer og fonde. Center for Teknik og Miljø indstiller forud for mødet, at der bevilliges 11.000 kr. til projektet.

Også Skæve Borgerforening søger om tilskud til en luft til luft-varmepumpe til byens medborgerhus.

Foreningen anfører i ansøgningen, at man ønsker at installere en varmepumpe i salen som en del af en større planlagt energirenovering af hele huset. Som det er nu, varmes huset op af et gasfyr, som på sigt skal udskiftes. Der er allerede installeret en varmepumpe i køkkenet. Foreningen håber, at de med endnu en luft til luft-varmepumpe kan spare lidt på energiudgifterne, da salen vil kunne opvarmes hurtigere, end tilfældet er nu.

Det samlede budget er på 18.195 kr., og egenfinansieringen udgør 6.995 kr. Der er frivilligt arbejde for 200 kr., og der søges om et tilskud fra Distriktsrådet på 11.000 kr. Der er ikke søgt andre puljer og fonde. Center for Teknik og Miljø indstiller forud for mødet, at der bevilliges 11.000 kr. til projektet.

Discgolfbane i Thorshøj

Thorshøj Borgerforening søger om tilskud til 12 disckurve til foreningens discgolfbane, som er en del af projekt ”Thorshøj i bevægelse”.

I samarbejde med Try-Thorshøj Boldklub, Thorshøj Gamle Skole, Thorshøj Idrætsbørnehus og lokale grundejere vil Borgerforeningen etablere en discgolfbane, der strækker sig gennem byen over de forskellige rekreative områder, hvor folk mødes. De får hjælp til at designe banen, så den bliver en naturlig del af omgivelserne og har et godt flow.

Ifølge foreningen er formålet med discgolfbanen at øge aktivitetsniveauet hos byens borgere på tværs af køn, alder og etnicitet. Discgolf er en sjov og billig aktivitet for alle, og der er næsten ingen begrænsninger for at kunne deltage. En bane med 12 kurve vil kunne rumme cirka 60 spillere på én gang.

Man har valgt kurve i god kvalitet for at kunne få glæde af banen længe og ikke mindst gøre vedligeholdelsen lettere for de frivillige. Håbet er, at banen vil blive et aktiv for turismen og et besøgt stop langs Hærvejen.

Det samlede budget er på 106.988 kr., og egenfinansieringen udgør i alt 40.000 kr. Der er frivilligt arbejde for 25.000 kr. Der søges om et tilskud fra Distriktsrådet på 41.998 kr. Der er ikke søgt andre puljer og fonde.

Center for Teknik og Miljø indstiller forud for mødet, at der bevilliges 41.998 kr. til projektet.

Tekst: Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lyngså, Skæve og Thorshøj søger om økonomiske tilskud til projekter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger