Borgmesteren kommenterer planerne for Sæby Havn

Borgmesteren kommenterer planerne for Sæby Havn

7. september 2023 - kl. 5:42 - af

Det er meget omfattende planer, som er på vej med udgangspunkt i havnepromenaden på Sæby Havn. Sæby Avis har i den forbindelse kontaktet borgmester Birgit Stenbak Hansen (A) for at høre hendes tanker om og holdninger til planerne.

Indledningsvis lyder det fra borgmesteren: ”Nu har vi lavet en stor flot havneudvidelse i Sæby. Der skal ske mere! Der er ejere af fabriksgrunden, som ønsker at udvikle arealet. Det er byrådets opgave er at sætte rammerne.”

Borgmesteren fortsætter: ”Derfor har vi gennemført en for-høringsfase med borgermøde, og erhvervslivet og handelen har også gennemført et borgermøde. På baggrund af dette igangsættes en lokalplan og en kommuneplan for området. Det, som Plan- og Miljøudvalget anbefaler byrådet og borgerne, skal ske på området, er listet op i højder, ”drøjder”, hotel mm. for at skabe gode rammer for ændringer af erhvervsområde til udvikling til glæde for Sæby. Højde og kirke skal respekteres i det kommende lokalplansarbejdet, som skal laves.”

Det nævnes i planen, at der kan bygges i 8 ½ m højde og i 5 etager. Vil det kunne lukke for udsigten fra den øvrige del af havnen og/eller for ”indsigt” ude fra havet?
Hertil siger Birgit S. Hansen: ”Hvad angår højden på bygninger, så er der lagt op til maksimalt 5 etager på dele af området, men alt dette kommer i høring, når der foreligger et endeligt lokalplanforslag til efteråret, og her lytter vi politikere til høringssvar.”

Kan man forestille sig, at der udskrives en arkitektkonkurrence for hele området?
”Det er ikke kommunen, der ejer arealerne. Derfor kan vi ikke udskrive en arkitektkonkurrence på privat jord. Vi fastlægger rammer. Ejer udfylder og arbejder med arkitektur,” lyder det i svaret fra borgmesteren, som tilføjer: ”Og mon ikke ejernes forslag er arkitekttegnet?”

Hvorfor lægges der ikke op til at skabe plads for detailhandel i den forestående planlægning?
”Vi ønsker ikke detailhandel på havnen, da det kan medføre, at vi udsulter bymidtens butikker. Så det er et politisk valg, at vi ikke planlægger med det. Jeg tænker, at handelsstanden og erhvervsforeningen er enige i den betragtning,” påpeger Birgit Hansen.

Hvad mener du mere overordnet om alt det, der er sket og kommer til at ske på Sæby Havn?
”Jeg glæder mig over, at vi udvikler havnen og området. Vi skal arbejde for udvikling af havn og bymidte. Det sker her i en åben demokratisk proces. Jeg glæder mig til dialog og debat om rammerne. Det skal blive godt. Og vi skal have gennemdiskuteret højder, formål og synergier – for det her skal udmunde i aktivitet for Sæby! Det skal blive godt for borgere, arbejdspladser og turisme!” lyder det afslutningsvis fra borgmester Birgit Stenbak Hansen.

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Borgmesteren kommenterer planerne for Sæby Havn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER