Problemer med trafikforhold i Sæbys midtby

Problemer med trafikforhold i Sæbys midtby

4. september 2023 - kl. 10:22 - af

Teknisk Udvalg skal på mødet den 5. september se nærmere på trafikale problemer i Sæbys midtby.

Af udvalgets dagsorden fremgår det, at trafikken i Algade forbindelse med sommergade i området er ”blevet neddroslet ved at spærre for indkørsel fra Søndergade”.

Tiltaget bevirker, at der er ekstra trafik i Søndergade, og derfor lægges der op til en politisk beslutning om, at det er ”vigtigt at skabe den bedst mulige fremkommelighed i Søndergade”.

Det påpeges, at Søndergade sammen med Frederikshavnsvej og Gasværksvej er det overordnede vejnet ind gennem Sæby midtby. Det er disse overordnede veje, der skal sikre fremkommeligheden.

Derfor er Søndergade blevet et fokuspunkt, da parkeringsbåse og forsætning af fortov er med til at skabe en flaskehals på strækningen umiddelbart ud for gågaden (Vestergade). Dette er lige ud for Sæby Apotek.

I oplægget til Teknisk Udvalgs drøftelse fremgår det, at der er problemer med fremkommeligheden og sving ind og ud af porten til Søndergade 5, da parkerede biler forhindrer beboerne i at lave den nødvendige svingmanøvre.

”De to optegnede parkeringsbåse, som ligger helt op til porten, er ikke i overensstemmelse med færdselsloven og vil derfor blive fjernet,” lyder det.

Etablering af handicap-parkering

Udover at fjerne disse to parkeringsbåse anbefaler den kommunale administration, at alle parkeringsbåsene og fortovsforsætningerne i vejens østlige side fjernes.

Tiltaget vil give en bredere kørebane, og for at sikre fremkommeligheden yderligere etableres der parkeringsforbud.

Ved at fjerne parkeringen omkring fodgængerfeltet bliver de ventende fodgængere mere synlige, end de er i dag. Desuden laves en handicapparkering på vestsiden af Søndergade. Der er i dag ikke nogen handicapparkering, og den nye handicapplads vil ligge 25 meter fra fodgængerfeltet, hvormed afstanden til butikkerne på østsiden af Søndergade er kort.

Administrationen vurderer desuden, at der findes tilstrækkelige parkeringsmuligheder på kommunale parkeringspladser i umiddelbar nærhed.

Tekst: Per Rye

 

En kommentar til “Problemer med trafikforhold i Sæbys midtby” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Problemer med trafikforhold i Sæbys midtby”

  • Teknisk Udvalg besluttede at udsætte punktet. Den kommunale administration vil gennemføre en dialog med de direkte berørte parter
    samt et dialogmøde med handelsstandsforeningen og erhvervsforeningen. Sagen tages
    efterfølgende op til beslutning på mødet den 14. november 2023.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Problemer med trafikforhold i Sæbys midtby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger