Erfarne erhvervsledere kan hjælpe unge i arbejde eller uddannelse gennem nyt initiativ

Erfarne erhvervsledere kan hjælpe unge i arbejde eller uddannelse gennem nyt initiativ

28. august 2023 - kl. 3:57 - af

Frederikshavn Kommune har startet et ny initiativ, der matcher unge uden job eller uddannelse med erfarne erhvervsledere.

Unge, der står uden for arbejdsmarkedet, kan snart få hjælp til at finde job, uddannelse eller læreplads på en ny måde. Frederikshavn Kommune har nemlig startet et ny initiativ, der matcher unge med erfarne erhvervsledere.

– Tanken er, at de unge nu kan få en anden form for vejledning og støtte, når de skal finde en vej ind i arbejdsmarkedet. Her vil de få et mere direkte indblik i jobvirkeligheden gennem garvede kræfter, siger John Karlsson, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Initiativet består konkret af et korps af frivillige erhvervsmentorer, der er ledere eller mellemledere i private og offentlige virksomheder. Initiativet er nystartet, og derfor søger kommunen fortsat flere frivillige til at være mentorer.

Kommunen matcher de unge med mentorerne, og mentorerne bliver rustet til opgaven gennem en kursusaften, som afholdes første gang midt i september. Det er stadig muligt at tilmelde sig første mødegang.

Frivillig mentor: Det er berigende
Kommunen har erfaring med frivillige mentorer i en anden ordning, hvor mentorerne støtter unge, som har brug for en voksen, de kan have tillid til og tale med. En af de mentorer er Taija Vangsø.

– Det har været enormt berigende at være mentor. Det giver både det unge menneske noget, men det giver også en selv en masse oplevelser. Det at se et ungt menneske lykkes, det er hele formålet med det, siger frivillig mentor Taija Vangsø.

Erhvervsmentorer er et tillæg til eksisterende tilbud
Tilbuddet om at få tilknyttet en erhvervsmentor er rettet mod unge i alderen 15-29 år, der på egen hånd ikke er lykkes med at finde job eller uddannelse. Det kan også være unge, som mangler et givtigt netværk.

De unge får i forvejen støtte og rådgivning fra uddannelses- og erhvervsvejledere og jobformidlere, men erhvervsmentorerne bliver vigtige rollemodeller, og derfor kan de tilbyde noget mere udover de eksisterende tilbud.

Initiativet med de frivillige erhvervsmentorer er igangsat inden for jobcentrets eksisterende ressourcer.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Erfarne erhvervsledere kan hjælpe unge i arbejde eller uddannelse gennem nyt initiativ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger