Byrådsmøde på onsdag med 20 punkter på dagsordenen

Byrådsmøde på onsdag med 20 punkter på dagsordenen

28. august 2023 - kl. 6:47 - af

Når Byrådet mødes næste gang onsdag den 30. august om aftenen, venter en dagsorden med 20 punkter.

Der foreligger godkendelse af en anskaffelsessum for opførelse af 19 familieboliger hos Skagen Boligforening samt byggeregnskab for 21 familieboliger hos Frederikshavn Boligforening.

Venstre (Peter Sørensen, Skagen) fremsatte forleden på mødet i Plan- og Miljøudvalget et ændringsforslag om planerne for en 34 meter høj skorsten i tilknytning til Henning Kjeldsens museum på havnen i Skagen. Det fremgik heraf, at det fremlagte projekt vurderes at være af en volumen og have betydelig indvirkning på hele havnens trafikafvikling og miljø, at det ikke kan godkendes med dispensationer under den nuværende lokalplan. ”Et byggeri på grunden vil kræve en selvstændig lokalplan, og det må forventes, at der vil skulle udfærdiges en VVM-redegørelse i forbindelse med denne.” For ændringsforslaget stemte Venstre. Imod stemte Socialdemokratiet. Dermed blev ændringsforslaget nedstemt, men Peter Sørensen har samtidig benyttet den såkaldte ”standsningsret” og begæret sagen behandlet i Byrådet. Det sker så på onsdag.

Venstre stemte imod i Plan- og Miljøudvalget, da Venstre ikke ønsker, at der gives dispensation til byggeriet. Samtidig ønsker partiet udarbejdelse af en ny lokalplan for området.

Regnskaber, takstændringer og udtalelser

Der skal tages stilling til en revisionsberetning samt bevillingsændringer til indeværende års budget. Regnskab for belægningsarbejder med asfalt skal godkendes. Det samme gælder anlægsarbejder for cykelstier og et anlægsregnskab for Pulje Børn/Ude/Leg samt Dybvad Børnehave.

Der foreligger en ansøgning fra Frederikshavn Boligforening om udleje efter særlige kriterier. Det gælder bl.a. udlejning som almene familieboliger af 9 stk. 1- og 2- værelses almene ungdomsboliger på Gl. Ålborgvej 7 i Sæby. Frederikshavn Boligforening er indstillet på, at de pågældende boliger ved ledighed på ny skal udlejes som almene ungdomsboliger, såfremt der igen skulle opstå efterspørgsel efter denne type boliger fra den berettigede personkreds.

Der er forslag om ændring af vedtægterne for havnene i Frederikshavn og Skagen. Det sker for at tilpasse til ny ejerstrategi. Der er ligeledes vedtægtsændringer for Skagen Kunstmuseer.

Byrådet forventes også at sige ja til salg af et areal på 50 m2 ved Gl. Landevej i Skagen, som er solgt til en virksomhed for 350 kr. pr. m2, i alt 17.500 kr.

Dertil kommer godkendelse af stigninger i taksterne for børnehaver og vuggestuer samt en udtalelse til Ankestyrelsen vedrørende Børnesagsbarometret.

Endelig foreligger et borgerforslag fra Michael Skinderhede Nielsen om en badebro på havnen i Skagen til hjælp for handicappede, og der står nævnt i dagsordenen, at der også er indkommet et spørgsmål fra Ida Skov (der tidligere har repræsenteret Enhedslisten i Byrådet).

Ny suppleant indkaldes

Til mødet er der afbud Kurt Kirkedal Jensen, Skagen. I hans fravær er indkaldt 2. suppleanten hos socialdemokraterne, Maria Gade Dorf, Frederikshavn. Hun er sygeplejerske samt tillidsrepræsentant på regionshospitalet i Hjørring.

At 2. suppleanten indkaldes hænger sammen med, at 1. suppleant Kurt Falden, Sæby, allerede er indkaldt som suppleant for Irene Hjortshøj, Skagen.

Her kan ses mere om valgte socialdemokrater samt suppleanter.

http://www.socialdemokraternefrhavn.dk/politikere/

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Byrådsmøde på onsdag med 20 punkter på dagsordenen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger