Ambition om at gøre verdensmål til hverdagsmål

Ambition om at gøre verdensmål til hverdagsmål

18. august 2023 - kl. 1:25 - af

Frederikshavn Kommune deltager i Verdensmålsugen, som primært har fokus på uge 36 og dage deromkring. For Frederikshavn Kommune lægges der vægt på, at målene har en ambition om at gøre verdensmål til hverdagsmål. Man vil give bolden op til en fælles indsats for at omsætte FN’s verdensmål til konkrete handlinger i vores hverdag.

Man kan hele ugen opleve aktiviteter og arrangementer, der gør én klogere på, hvordan man kan være med til at bidrage til en mere bæredygtig fremtid og tage del i sociale fællesskaber. I aktivitetskalenderen kan man læse om alle de spændende aktiviteter og arrangementer, det er muligt at deltage i. Vær opmærksom på, at nogle enkelte arrangementer kræver tilmelding!

”Arbejder du, din forening eller virksomhed på tiltag, der lever op til et eller flere af verdensmålene? Så meld dig som aktør i Verdensmålsugen og få mulighed for at fortælle den gode historie til et større publikum. Her kan du fortælle dit bidrag til en bæredygtig fremtid. Det gælder, uanset om du arbejder med at mindske klimabelastningen, fremme sundhed og trivsel, øge ligestillingen eller genanvender ressourcer,” lyder det i borgmester Birgit S. Hansens opfordring.

Nogle af aktiviteterne

I skrivende stund er første aktivitet på programmet lørdag den 26. august kl. 13 ved Det Grå Fyr i Skagen, hvor Videnskabsklubbens emne for dagen er biodiversitet. Her skal deltagerne lære en masse om alt mylder af det liv, vi deler planeten med. Det er en aktivitet for familier, hvor børn og voksne sammen kan fordybe sig i et naturvidenskabeligt emne. Alle skal prøve at være forskere for en dag og samarbejde om sjove opgaver og øvelser.

Der fortsættes lørdag den 2. september, hvor man på hos Forsyningen på Vendsysselvej i Frederikshavn kan opleve affaldets vej. Affald er en ressource, og det er Forsyningens primære mål at genanvende så meget affald som muligt. Man kan lære, hvordan man bedst kan passe på miljøet.

For børn er der samme aften kl. 19,30 i Møllehuset ”Flagermus, Dracula og overtro”, når restaurant Møllehuset byder på en flagermustur i Bangsboskoven. Efter turen vil der være mulighed for at bage pandekager sammen med kommunens juniorrangere. Kl. 21,30 tilbyder Birders Club ved Det Grå Fyr i Skagen en tur til fuglestationen for at tage de bevingede væsener nærmere i øjesyn i mørket.

Connie Hedegaard

Mandag den 4. september tilrettelægger KFUM og baptistspejderne i Østervrå kl. 17-19 et byløb gennem Østervrå. Der vil være fokus på samvær, samarbejde og hjælp til andre – herunder flygtninge.

”Hvordan skal vi håndtere klimaet?” lyder overskriften for Connie Hedegaards foredrag på Frederikshavn Bibliotek den 4. september kl. 16,45. Der lægges endvidere op til klimadebat. Connie Hedegaard taler om, hvordan hun mener, at vi på en succesfuld måde kan forene klimaudfordringerne, den voksende befolkning på kloden og den vækst, som vi har brug for. Hvad kan politikerne og erhvervslivet gøre, og hvad skal vi alle som ansvarlige borgere gøre?

Benyt linkene herunder til dels at læse meget mere om de allerede mange udbud samt muligheden for at tilmelde sig med bidrag.

Link til aktivitetskalender, som hele tiden opdateres og ajourføres:
https://ffm.frederikshavn.dk/se-aktiviteter/

Link, hvor det er muligt at tilmelde en aktivitet (eller ring tlf. 98455032):
https://ffm.frederikshavn.dk/tilmeld-aktivitet/

Tekst: Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ambition om at gøre verdensmål til hverdagsmål' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger