Slagterilukning udfordrer det lokale Beredskab i Sæby

Slagterilukning udfordrer det lokale Beredskab i Sæby

31. maj 2023 - kl. 0:54 - af

Når Danish Crown inden længe sender den sidste gris på rejse gennem fabrikken på Wenbovej, så får det store konsekvenser for rigtig mange. Heriblandt det lokale Beredskab, hvor det i forvejen er en udfordring at rekruttere brandfolk, som kan være til rådighed i dagtimerne.

Mads Nejst Carlsen er en af de folk, der bliver berørt. Han er til daglig ansat som vicevært på Danish Crown og har her fået lov til at løbe, når alarmen lyder hos Falck. Det har han gjort igennem 7 år, men snart kan det være slut. Han er som de øvrige ansatte på slagteriet i Sæby opsagt og vil efter endt opsigelse måske være tvunget til at stoppe som deltidsbrandmand, hvis der ikke dukker et andet job op lokalt.

På stationen på Aalborgvej giver fremtidsudsigterne da også panderynker. Der er på nuværende tidspunkt tilknyttet 17 deltidsbrandmænd i Sæby, men kun de 6 af dem arbejder som udgangspunkt i byen i dagtimerne, hvilket kan ændre sig fra dag til dag, ja faktisk fra time til time. Det skyldes, at flere af dem er ansat hos lokale firmaer, som har opgaver i hele Nordjylland og derfor kan risikere at måtte køre ud af byen for at løse opgaver hos deres hovedarbejdsgiver.

Hvis alarmen lyder, så skal der møde enten 4 eller 6 brandmænd, alt efter opgavens omfang.  Indenfor 5 minutter skal de røde brandbiler være kørt ud af porten, men det kan være svært, hvis ikke der er nok folk til rådighed i byen.

Det er et kæmpeproblem for borgernes sikkerhed, og skal der tilkaldes hjælp fra nabostationerne, så går der let meget tid til spilde, som er en vigtig faktor ved brand, trafikuheld og andre opgaver, som Beredskabet bliver kaldt ud til.

Derfor har både Mads og Falck en bøn til de lokale virksomheder i Sæby.
Mangler I en frisk ung mand, der har skruet hænderne rigtigt på, og som må løbe ved de forholdsvis få udkald, der ligger i dagtimerne, så sig til – det betyder meget!

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Slagterilukning udfordrer det lokale Beredskab i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER