Musikken og vejret var i top

Musikken og vejret var i top

30. maj 2023 - kl. 12:52 - af

Sæby sydede af jazzmusik i pinsen. Et varieret program fordelt på spillesteder rundt om i byen fra fredag formiddag til mandag eftermiddag.

Vejret var med arrangørerne, og turister og lokale kunne gå fra en koncert til den næste i strålende sol.

Gruppen bag jazzfestivalen havde dette år nye tiltag. Fredag formiddag samledes 500 elever i Nordjyllandshallen til børnejazz serveret af orkestret Æsken. En stor succes med glade dansende børn. Udgangspunktet var 0- 3. klasser i gamle Sæby kommune, og det blev imødekommet af Stensnæsskolen, Sæby skole, Privatskolen i Sæby og Sæby Friskole. Jazzfestivalen har før haft børnejazz i teltet på havnen, men forsøgte i år at invitere på jazz i Nordjyllandshallen.

Et andet nyt tiltag fandt sted i gården bag Retfærdigheden i Algade. Her spillede vejret en stor rolle, så da solen viste sig fra en skyfri himmel, var der lørdag lagt op til en fest. God musik og mulighed for at sidde ned og nyde en kold blev et hit. Gårdhaven blev hurtigt fyldt med folk, der nød musik og samvær.

Pier2 svømmede i mennesker til Amnitzbøll Duo lørdag aften, ligesom salen i retfærdigheden lørdag aften var fyldt til bristepunktet.

Årets jazzclasher blev Dan Hejslet, som modtog denne anerkendelse som et skulderklap til at udvikle hans talent. I 2024 indspiller Dan sin egen musik.

Jazzfestivalen er kendt for at unge talenter prøver deres evner af i en workshop. Dette skete også lørdag under ledelse af tidligere prismodtager Rasmus Sørensen. Sidst på eftermiddagen lørdag kvitterede de unge talenter med en lille koncert i Retfærdigheden.

Restaurant Søbadet, pension Åhøj, Museumsgården, Sæby Kirke, Lanternens Gårdhave og Sæby Torv sam-lede ligeledes et hav af mennesker til lækker musik.

Arbejdsgruppen bag jazzfestivalen er taknemmelige for den opbakning der har været og har nye tanker i støbeskeen til 2024 om økonomien til dette kan findes.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Musikken og vejret var i top' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER