Højsæson for flytninger og uerfaren trailerkørsel

Højsæson for flytninger og uerfaren trailerkørsel

20. maj 2023 - kl. 9:46 - af

– Sådan kører du sikkert med trailer.

Juli og august er højsæson for flytninger i Danmark, og det er især unge under 30 år, der skifter bolig på den tid af året. Mange af dem er uerfarne med trailerkørsel, men med forarbejde og et par gode råd kan sikker kørsel opnås.

I sommermånederne juli og august har der de seneste fem år i gennemsnit været omkring 180.000 flytninger herhjemme. Det viser tal fra Danmarks Statistik. De to måneder er højsæson for at skifte bolig i Danmark, og unge i alderen 20-29 år tegner sig for en tredjedel af alle flytningerne.

De mange flytninger giver flere trailere på de danske veje, og ifølge Stig Søeborg, der er servicechef for Danmarks største trailerudlånsvirksomhed Freetrailer, er mange unge bilister uerfarne med trailerkørsel. De skal derfor være ekstra meget på vagt, når indboet skal fragtes til den nye adresse.

– Trailerkørsel bliver ekstra vanskelig, når man bliver stresset eller ikke har den rette tålmodighed. Det oplever vi især blandt unge bilister, som ikke har så meget erfaring i at køre med trailer. Den gode nyhed er, at man nemt og hurtigt selv kan minimere risikoen for uheld ved at bruge en time eller to på at øve lidt – eksempelvis på en stor og åben parkeringsplads, siger Stig Søeborg.

Freetrailers fem gode råd til trailerkørsel

Servicechefen pointerer, at når man først har vænnet sig til at køre med en anhænger efter bilen og lært de gængse køreregler for trailerkørsel, så er der ingen ben i det. Derfor opfordrer han til at følge nogle simple råd.

Ret op. Det største kunststykke for mange er at bakke med en trailer. Her skal du bare huske altid at køre bilen langt nok frem, så du retter traileren op bag dig, inden du sætter i bakgear. Er traileren ret bag dig, er det bare at holde retningen.

Flyt hænderne på rattet. Tag fat i den nederste del af rattet, når du bakker. Derefter drejer du rattet i den retning, du ønsker at styre traileren. Hvis du for eksempel vil bakke til venstre, skal du dreje den nederste del af rattet til venstre.

Brug motoren til at sænke farten. Når du skal bremse, så slip speederen og lad motoren bremse for dig. Det sikrer en rolig nedbremsning og er mere brændstoføkonomisk. Hvis det er nødvendigt at bremse akut, så gør det i så lige en linje som muligt. Det sikrer, at en tungt læsset trailer ikke skrider ud bag dig.

Overhold reglerne. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvilken hastighed du må køre med traileren. Når du pakker traileren, så husk også at overholde lasteevnen og at pakke traileren med vægten jævnt fordelt. Hvis noget stikker ud over trailerkanten, er det dit ansvar at binde en klud om, som andre bilister bedre kan se det, der går ud over kanten.

Slap af. Den måske vigtigste trailerregel er, at du ikke skal stresse dig selv. Tag dig god tid med traileren og vær tålmodig. Det er bedre at komme sikkert, men senere frem, end at beskadige læsset og ende med en forsikringssag.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Højsæson for flytninger og uerfaren trailerkørsel' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER