Lokalplaner sendes altid til offentlig høring

Lokalplaner sendes altid til offentlig høring

19. april 2023 - kl. 7:58 - af

På dagsordenen for seneste møde i Plan- og Miljøudvalget var bl.a. 3 punkter, hvor det i alle 3 tilfælde stort set enslydende var anført, at den kommunale administration vurderer, at der ”ikke er tale om en så væsentlig ændring af kommuneplanen, at det forudsætter en for-offentlighedsfase”.

Det gjaldt et punkt om diverse udvidelser ved Nordjyllands Idrætsefterskole (Stidsholt), planer om at give plads til offentlige formål som f.eks. skole (pt. Sæby Friskole) og institutioner tillige med ikke-generende erhverv som f.eks. liberalt erhverv og kontorvirksomhed samt lokalplanlægning for en højspændingsstation ved ”Haven” nær Aalborgvej mellem Hørby og Dybvad.

Avisen har fået henvendelser om, hvorvidt der med udsigt til tre sådanne ændringer i lokalplan og kommuneplan ”ikke er tale om en så væsentlig ændring af kommuneplanen, at det forudsætter en for-offentlighedsfase”.

Avisen har i den anledning kontaktet borgmester Birgit Stenbak Hansen og formanden for Plan- og Miljøudvalget, 1. viceborgmester Peter E. Nielsen, om, hvilken praksis, der ligger til grund for de kommunale vurderinger.

Politisk kommentar

Borgmesteren har på begge politikeres vegne fremsendt en kommentar.

”Det er rigtigt, at administrationen har vurderet, at der ikke er behov for en for-offentlighedsproces, hvad angår kommuneplantillæggene. Det betyder dog på ingen måde, at man mener, at det er ubetydelige ændringer,” fastslår borgmesteren og understreger, at det specifikt er de ændringer, der skal gennemføres af kommuneplanen, som administrationen finder er mindre ændringer.

”Når det kommer til de konkrete ændringer, som skal muliggøre den ændrede anvendelse af centerbygningen for Sæby Søbad og byggerierne på Nordjyllands Idrætsefterskole Stidsholt samt af en transformatorstation, så er det vurderet, at der er tale om forhold, som kræver, at der laves konkrete lokalplaner for projekterne,” forklarer Birgit S. Hansen.

Byrådet tager stilling til høringssvar

”Ifølge Planloven sender vi altid sådanne lokalplaner i høring. I den proces kan alle komme med høringssvar, og Byrådet skal tage stilling til disse høringssvar, inden en lokalplan kan vedtages,” fremgår det af politikerkommentaren.

”Summa summarum så vil der blive en høring af alle tre projekter. En høring vil med andre ord altid finde sted, inden den nødvendige planlægning besluttes endeligt,” lyder det afslutningsvis fra borgmesteren.

I øvrigt fremgår det af referatet fra mødet i Plan- og Miljøudvalget, at punkterne om fortsat planlægning af idrætsefterskolen og af højspændingsstationen blev godkendt, mens punktet om planerne for Sæby Søbad i første omgang blev sendt tilbage til fornyet behandling.

Tekst: Per Rye

 

 

En kommentar til “Lokalplaner sendes altid til offentlig høring” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Lokalplaner sendes altid til offentlig høring”

 • Peter Sørensen

  På mødet i Plan- og Miljøudvalget blev det oplyst, at der ikke er nogen konkret lovgivning som styrer, hvornår en sag kræves i for-offentlighedsfase.
  Det er en afvejning af, hvor store konsekvenser for kommune, borgere/virksomheder m.fl. den tænkte ændring vil have.
  Derimod er intentionen med en for-offentlighedsfase lettere at forstå – i mit hoved.
  Holder man en for-offentlighedsfase, er det fordi man ønsker at høre borgernes og andre interessenters mening om et givet forslag, INDEN man igangsætter en egentlig planlægning i forvaltningen. (Som senest ved Sæby Havnefront)
  Hvis man IKKE holder en for-offentlighedsfase i en sag, vil offentligheden først have ”taleret” når et planudkast bliver fremlagt i høring. (Som her ved Idrætsefterskolen)
  Man skal huske, at såfremt politikerne har sagt god for igangsætning af et planarbejde, har vi principielt sagt god for den intention der ligger i planen. Offentlighedens indsigelser kan så ændre på enkelt elementer i planen, men kun i meget specielle situationer på hele plangrundlaget. (For eksempel kan statslige institutioner forhindre en plans mulighed for gennemførelse).
  Det var netop det som lå til grund for at vi satte hælene i, over for en lokalplanlægning af boliger på Sæby Havnefront, før der havde været en for-offentlighedsfase med høringsfrist.
  Det er vigtigt at holde fast i, at en for-offentlighedsfase er et meget stort administrativt projekt og derfor skal bruges i begrænset omfang.
  Med venlig hilsen
  Peter Sørensen
  Gruppeformand og medlem af Plan- og Miljøudvalget for Venstre

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokalplaner sendes altid til offentlig høring' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER