SF: Skræmmende så hårdhændet SVM regeringen går til angreb

SF: Skræmmende så hårdhændet SVM regeringen går til angreb

28. marts 2023 - kl. 8:10 - af

Bestyrelsen for SF Frederikshavn har skrevet dette indlæg efter sin generalforsamling i aftes:

Det er skræmmende, så hårdhændet SVM – regeringen går til angreb på lønmodtagerne, fagbevægelsen og de studerende. Afskaffelsen af Store Bededag begrundes med et behov for at øge arbejdsudbuddet og styrke statens finanser i en tid, hvor våbenkapløbet kræver øgede ressourcer. Det forhindrer dog ikke regeringen i at give skattelettelser til dem, der tjener op til 750.000 kr. og lette arveafgiften for de familieejede virksomheder. Og Mærsk betaler stadig kun 4% af sit overskud i skat. Energiselskaberne har tjent ubeskattede, overnormale profitter på inflationen. Det rammer både borgere og virksomheder.

Seniorpension og seniorjob skal afskaffes, så nedslidte lønmodtagere først kan gå på pension tre år, før folkepensionsalderen indtræffer og for flertallets vedkommende først efter en visitation. Og de studerendes uddannelse og dimittendsatsen beskæres.

Hertil kommer, at der er lagt op til voldsomme besparelser på jobcentrene. For Frederikshavns vedkommende alene 30 mio., hvortil kommer, at budgettet for 2024 derudover ser så dystert ud, at Økonomiudvalget har meldt ud, at alle udvalg skal finde besparelser igen – denne gang på 1%. SF ser med bekymringer på den udvikling, der går ud over velfærden.

Det er ret uforståeligt, at det skulle være socialdemokratisk politik i den grad at forringe den kommunale velfærd og give skattelettelser, og det må være venstrefløjens opgave ved de kommende forhandlinger mellem regeringen og KL at få kommunerne til at insistere på en økonomi, der styrker velfærden – ikke forringer den.

Også i Frederikshavn oplever vi en markant stigning i antallet af anbringelser af børn og unge. Det er dybt tragiske familieomstændigheder, som ikke kan gøres op i penge. De børn der har brug for hjælp skal have hjælp. De stigende udgifter betyder, at kommunen må tage fra almenområdet samt forebyggende foranstaltninger for at kunne finansiere anbringelserne.

Det er endvidere dybt beklageligt, at regeringen har sat opførelsen af nye vindmøller – herunder de nye møller ud for Hirsholmene – på stand by. Den grønne omstilling kræver, at der sættes fuld turbo på etableringen af vedvarende, bæredygtige energianlæg.

SF ser med undren på, at fagbevægelsen i år har valgt at fejre 1. maj uden politiske talere. Vi har stor forståelse for, at Socialdemokratiet p.g.a. partiets højredrejning har gjort sig selv uegnet til at tale ved fejringen af arbejderklassens internationale kampdag. Men vi forstår ikke, at venstrefløjen også skal udelukkes fra at tale ved 1. maj.

På generalforsamlingen blev Søren Visti Jensen valgt til formand. Den øvrige bestyrelse består af Per Jensen, Helle Andersen, Søren Kjær, Hanne Mie Madsen, Mohammad Daneshjou samt Paul Rode Andersen

 

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'SF: Skræmmende så hårdhændet SVM regeringen går til angreb' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger