Højt aktivitetsniveau har været nødvendigt men dyrt

Højt aktivitetsniveau har været nødvendigt men dyrt

24. marts 2023 - kl. 7:44 - af

Sådan lød det onsdag aften hos Norhvin, da Sæby Handelsstandsforening afholdt den årlige generalforsamling.

Men inden det kom til økonomi fremlagde formand Jette Johansen sin beretning, der på alle måder fortalte historien om et 2022, der blev året, hvor det hele for alvor skulle kickstartes efter corona.
Året blev startet med online banko, der på mange måder var en succes. Mange så med og vi var sammen hver for sig. Derefter blev der for alvor åbnet for sluserne og aktiviteterne på Torvet kom tilbage med fuld styrke og mere til.
Musik alle dage i juli måned og forskellige tiltag og nyheder, både før og efter sommeren, med arrangementer som outdoormesse, jazz, biler, klovneløb, megaoutlet og ikke mindst åbningen af den nye havn den 28. maj.

Slutteligt nævnte formanden af flere omgange vigtigheden af overnatningsmuligheder for turister, så der kan komme flere kunder til byen. I samme åndedrag blev vigtigheden af at møde op til borgermødet i Spektrum på tirsdag understreget. Det er her drøftelsen og høringen om den nye lokalplan for Havnen for alvor tager sin start.

Driftsunderskud i foreningen
Regnskabet, som Morten Kallehauge fra BDO gennemgik, viste et driftsunderskud på 146.000 kr. Udover et højt aktivitetsniveau, kunne underskuddet begrundes med en halvering af tilskuddet fra Frederikshavn Kommune til julebelysning, indkøb af huse til Torvet, markedsføring og ikke mindst de dyre energipriser.

Kasserer Martin Pedersen redegjorde for tallene, og der var efterfølgende en god dialog og debat om budget 2023, da der også i indeværende år budgetteres med underskud i foreningen. Denne udmelding blev mødt med bekymring fra revisorerne og blev derfor aftenens helt store debatemne.

Der var dog bred enighed hos de ca. 25 fremmødte medlemmer om, at en nedskæring i aktiviteterne ikke er vejen frem, men til gengæld skal der tænkes kreativt, og på den måde findes muligheder for at tjene flere penge til foreningens kasse.

En af forslagene gik på at finde nye medlemmer blandt de erhvervsdrivende i byen og det projekt vil nu blive søsat.

Noget af det budgetterede underskud fremkommer i forbindelse med den foranstående opdatering af Torvet i Sæby. Sæby Handelsstandsforening og Sæby AMBA har hver nikket ja til at bidrage med 75.000 kr. og resten forsøges realiseret via fondsansøgninger.

Slutteligt blev der opfordret til at holde stram snor i økonomien, således der ikke opstår større udsving i forhold til det budget, der blev fremlagt.

Valg til bestyrelsen
Der var 3 på valg til bestyrelsen, alle modtog genvalg, så dette punkt var hurtigt overstået.

Med samme hastighed blev formand og næstformand valgt, da dette i henhold til vedtægterne skal ske på generalforsamlingen. Jette Johansen (fru B) fortsætter som formand og Michael Christensen (Lanternen), som næstformand.

Efter generalforsamlingen var der lækker tapas og socialt samvær i lokalerne hos Norhvin.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Højt aktivitetsniveau har været nødvendigt men dyrt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER