Mindre fald i antallet af rotteanmeldelser i 2022

Mindre fald i antallet af rotteanmeldelser i 2022

13. marts 2023 - kl. 0:51 - af

Borgerne anmelder rotter via kommunens hjemmeside. Politikerne i Teknisk Udvalg skal på udvalgets næste møde den 14. marts forholde sig til en orientering om rottebekæmpelsen i 2022 rundt om i Frederikshavn Kommune.

Det er Center for Ejendomme, Park og Vej, som står for rottebekæmpelsen i Frederikshavn Kommune. Der har været et mindre fald i antallet af rotteanmeldelser sidste år. Dette gør sig også gældende på landsplan.

Rottebekæmperne udfører en stabil, hurtig og professionel bekæmpelse af de indkomne rotteanmeldelser. Center for Ejendomme, Park og Vej, påpeger, at der er fokus på en løsningsorienteret borgerdialog. ”Sammen bekæmper vi rotter, hvor borgeren er informeret omkring den igangværende bekæmpelse. Der er stor tilfredshed fra borgerne, og det afspejler sig også i, at administrationen ikke har modtaget klager over rottebekæmpelsen i 2022.”

Der har i 2022 været to påbudssager, den ene med selvhjælpshandling. Der er udført 752 besøg på de registrerede tilsynspligtige ejendomme.

Der er et øget fokus på fodring af fugle og hønsehold i byzone, da det er en stor tiltrækkende fødekilde til rotter. Derudover oplever rottebekæmperne et stigende problem hos de private husstande, hvor kloaknettet er ved at have en alder, hvor rotterne kan spise sig igennem rørene og komme ind i beboelsen.

Der er monteret rottespærrer ved offentlige skoler, plejehjem og daginstitutioner. Ved private bygninger, der er udlejet til offentlige plejehjem og institutioner, er der igangsat montering af rottespærrer efter tilsagn fra bygningsejeren.

Det vurderes altid i hver enkelt anmeldelse, om man kan undlade gift og i stedet anvende fælder.

Tekst: Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mindre fald i antallet af rotteanmeldelser i 2022' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER