Pas på de mange brandfarer på årets sidste dage

Pas på de mange brandfarer på årets sidste dage

31. december 2022 - kl. 5:30 - af

Den sidste uge på året er også en af de mest brandfarlige. Julelys og nytårskrudt giver mange brandskader. Alligevel har 66% af danskerne ikke en brandslukker i hjemmet.

December er lig med levende kalenderlys og levende lys på juletræet, som til sammen gør december til højsæson for brande i de private hjem. Julemånedens sidste dage er ingen undtagelse. Nytår er for mange nemlig ensbetydende med fyrværkeri, bordbomber og stjernekastere, der alle øger risikoen for brand. Faktisk topper mængden af anmeldte brandskader normalt i det nye års første dage hos LB Forsikring.

Alligevel har to ud af tre ikke en brandslukker i deres hjem viser en undersøgelse foretaget af Voxmeter for LB Forsikring, og det kan vise sig at være en dårlig beslutning.

“Der er kun én ud af tre, der har adgang til en brandslukker i deres hjem, og det er bekymrende. En brandslukker er et af de bedste redskaber til at mindske en brand for at udvikle sig yderligere, eller indtil brandvæsenet når frem. Lige før jul havde vi et medlem, der ringede ind og fortalte, at han selv havde slukket den brand før den udviklede sig med den brandslukker, han lige havde modtaget fra os. Det reddede hans hjem,” siger Anne Mette Kirkegaard, vicedirektør for Skade, Jura i LB Forsikring.

Den brandslukker, medlemmet netop havde modtaget, var en af de 10.000 brandslukkere, LB Forsikring delte ud som gave til deres medlemmer før jul. Og en brandslukker kan hurtigt komme i brug på årets sidste dage.

”Folk skal lige have brændt den sidste juledekoration ned, selvom den er knastør eller man tænder en mængde bordbomber oveni servietter og pynt, der er meget brændbart, og så er der desværre stadig en del der får sprængt deres postkasser af omkring nytår. Det er både voldsomt irriterende hærværk, men en brand i en postkasse kan sprede sig til huset eller garagen, så det er vigtigt at holde øje med det, også selvom man har en festlig aften, siger Anne Mette Kirkegaard.

Hun minder om de gode råd brandråd, som også gælder på årets sidste aften.

Brandsikring af postkasse:

– Stil en foliebakke med vand i bunden af postkassen. Det burde slukke fyrværkeriet.

– Lås postkassen af med en kæde, så det er sværere at stoppe en raket derned.

– Lås brevindkastet, hvis det er muligt eller bloker brevindkastet fx med en plade, der passer.

Råd til at mindske risikoen for brand i hjemmet:

  1. Gå aldrig fra levende lys. Placér dem i god afstand fra brandbare ting. Hold særligt øje med lys og gran ved juletid.
  2. Hav altid en brandslukker eller vand i nærheden, når du har tændt juledekorationerne, juletræet eller bordbomber og hav også gerne et brandtæppe i huset.

3. Hav mindst én røgalarm på hver etage og placer dem, så de kan høres overalt i huset.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pas på de mange brandfarer på årets sidste dage' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger