Professorens Plantage i Sæby får to nye shelters

Professorens Plantage i Sæby får to nye shelters

6. december 2022 - kl. 7:00 - af

Mandag den 5. december 2022 begynder arbejdet med to nye shelters i Professorens Plantage. De to nye shelters skal styrke mulighederne for overnatning i det fri.

Fem kilometer syd for Sæby ligger Professorens Plantage. Plantagen, der ligger mellem havet og Solsbækvej, er et eldorado for dyr, planter og de besøgende.

I den syd/østlige del af plantagen finder du en bålplads og en høj shelter med udsigt over klitheden og havet mod øst. Her kan overnattende gæster opleve en fantastisk solopgang direkte fra soveposen. Shelteren blev opført i 2009 og har siden være populær blandt gæster, der gerne vil overnatte i det fri. Disse muligheder bliver forbedret fra mandag den 5. december 2022, hvor opførelsen af to nye shelters begynder. De nye shelters bliver placeret syd for den nuværende shelter og får et klassisk udseende, som vi kender fra andre shelterpladser.

De nye shelters bliver til med hjælp fra en ekstrabevilling til rekreative tiltag i naturen, som blev vedtaget i kommunens budgetaftale for 2022-2025.

Oplevelser i Professorens Plantage
Naturen i Professorens Plantage byder på oplevelser hele året rundt. Der findes en fast bestand af rådyr i skoven, samt egern, ræv, grævling, mår og brud. Derudover er der en lille bestand af agerhøns. Når temperaturen stiger er den lysåbne skov og hede også levested for stålorme, markfirben, skovfirben og hugorme.

Stranden og havet ud for Professorens Plantage er også fuld af liv. De lavvandede områder og bassinerne mellem revlerne er levested for en lang række smådyr, som børsteorm, muslinger og rejer, fugle og fiskearter. Smådyrene og fiskeynglen lokker større fisk som skrubber, pighvar, tunger og havørred ind på det lave vand.

Historien om Professorens Plantage
Navnet Professorens Plantage stammer fra den tidligere ejer og tyske professor Walter Engel. Walter Engel var fast sommergæst i Sæby og forelskede sig i de store åbne klitområder syd for byen. Han opkøbte store arealer i 1940’erne og plantede dem til med fyr og gran. Med tiden groede det hele op til en plantage, der dengang fik navnet Solsbæk Plantage.

I 1958 solgte han plantagen til Dronninglund Storskov. Den blev efterfølgende solgt til Sæby Købstadskommune i 1969 med henblik på rekreativ udvikling og udstykning af sommerhuse. Sådan er det stadigvæk. Frederikshavn Kommune sikrer fortsat rekreative muligheder for de mange besøgende og faste brugere.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Professorens Plantage i Sæby får to nye shelters' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger