Direkte afløb fra Danish Crown til Sæby Rensningsanlæg

Direkte afløb fra Danish Crown til Sæby Rensningsanlæg

2. december 2022 - kl. 10:07 - af

Frederikshavn Kommune og Frederikshavn Spildevand A/S har i samarbejde udarbejdet et forslag til et tillæg til Frederikshavn Kommunes spildevandsplan, der muliggør etableringen af en direkte afløbsforbindelse for industrispildevand fra Danish Crown til Sæby renseanlæg nær Solsbækvej syd for Sæby.

Sagen drøftes af politikerne i Plan- og Miljøudvalget på udvalgets forestående møde den 5. december.

En direkte afløbsforbindelse til industrispildevandet fra Danish Crown til Sæby Renseanlæg uden opblanding med det øvrige husspildevand åbner op for en bedre og mere effektiv behandling af industrispildevandet på renseanlægget med mulighed for opsamling og udnyttelse af spildevandets organiske stoffer f.eks. til biogasproduktion.

Planforslagene er omfattet af miljøvurderingsloven, som omfatter planer, der fastlægger rammer for øvrige fremtidige anlægstilladelser.

Screening viser, at gennemførelse af planen ikke medfører væsentlig indvirkning på miljøet. Der skal derfor ikke gennemføres en miljøvurdering. Det vurderes, at planen ikke vil påvirke Natura 2000-områder.

Kommunens Center for Teknik og Miljø indstiller forud for mødet, at forslag til spildevandsplantillæg vedr. direkte afløbsforbindelse for industrispildevand fra Danish Crown til Sæby renseanlæg sendes i 8 ugers offentlig høring.

Via dette link er det muligt i bilagsmaterialet at se nærmere på linjeføring og beregninger for planerne:

https://www.frederikshavn.dk/umbraco/Surface/LocalEsdhPdfSurface/GetAgendaPdf?commId=Plan-%20og%20Milj%C3%B8udvalget&date=Plan-%20og%20Milj%C3%B8udvalget%2F05-12-2022%2015.00%20-%2019.00&fileName=Plan-%20og%20Milj%C3%B8udvalget%2F05-12-2022%2015.00%20-%2019.00%2FDagsorden%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

Tekst: Per Rye

En kommentar til “Direkte afløb fra Danish Crown til Sæby Rensningsanlæg” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Direkte afløb fra Danish Crown til Sæby Rensningsanlæg”

  • Plan- og Miljøudvalget har godkendt en indstilling fra Center for Teknik og Miljø om, at forslag til spildevandsplantillæg vedr. direkte afløbsforbindelse for industrispildevand fra Danish Crown til Sæby Rensningsanlæg sendes i 8 ugers offentlig høring.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Direkte afløb fra Danish Crown til Sæby Rensningsanlæg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger