Planlægning af areal til tre planteskoler ved Sæby

Planlægning af areal til tre planteskoler ved Sæby

1. december 2022 - kl. 12:26 - af

Med henblik på etablering af planteskole og havecenter med detailsalg af bl.a. egenproduktion skal Plan- og Miljøudvalget på udvalgets kommende møde den 5. december drøfte en sådan planlægning.

Der er tale om et erhvervsareal beliggende Aalborgvej 140 nær den tidligere Volstrup Skole – nu Erhvervspark Sæby Syd.

Tre planteskoler ved Sæby ønskes samlet ét sted, så produktion og synligheden øges, og intern transport begrænses. Der opføres butiksdel på i alt på ca. 2.500 m2, mens pergolaoverdækkede arealer, kundeparkering og produktionsdrivhuse er på ca. 6.000 m2.

Projektet vurderes at være lokalplanpligtigt og omfattet af planlovens bestemmelser om detailhandel og muligheder for placering af butikker, der forhandler udvalgs- og pladskrævende varer. En overvejende del af området er beliggende i landzone.

Kommuneplanens retningslinjer udpeger området til byudvikling – erhvervsformål, men det ligger udenfor den fastlagte detailhandelsstruktur. Kommuneplanrammerne fastlægger bl.a., at virksomheder i området skal have et særligt transportbehov og være afhængig af nærheden til motorvejen.

Der er indgået betinget købsaftale og foretaget jordbundsundersøgelser, der viser, at det vil være forbundet med store udgifter at bebygge store dele af arealet.

Velegnet til planteskole med havecenter

Den kommunale administration vurderer, at det ikke er realistisk at etablere erhvervsvirksomheder med en stor bygningsmasse – f.eks. en transportvirksomhed. Det vil derimod være velegnet til en virksomhed med en lille bygningsmasse og et stort udendørs produktionsareal – f.eks. planteskole med tilhørende havecenter.

Arealet har siden 2015 været planlagt til byudvikling, men anvendelsen, som nævnt ovenfor, har ikke været efterspurgt.

Det ansøgte er, efter administrationens vurdering, ikke afhængig af nærheden til motorvejen, men kan drives i tilknytning til det overordnede kommunale vejnet. Planteskolens nuværende tre placeringer i Sæby genererer en del trafik på byens vejnet – både af kunder og varelastbiler. Placeres planteskolen som ansøgt ét sted, vil det aflaste vejnettet.

Forslag til ændring af retningslinjerne for detailhandel skal ledsages af redegørelse for behovet og konsekvenserne af en påtænkte ændring. Det er ansøger der skal udarbejde det nødvendige materiale.

Da det ansøgte forudsætter en væsentlig ændring af Kommuneplanens retningslinjer for detailhandel, skal planprocessen indledes med en foroffentlighedsfase.

Forud for mødet i Plan- og Miljøudvalget indstiller kommunens Center for Teknik og Miljø, at der igangsættes 8 ugers foroffentlighedsfase for projektet.

Tekst: Per Rye

 

 

 

 

 

En kommentar til “Planlægning af areal til tre planteskoler ved Sæby” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Planlægning af areal til tre planteskoler ved Sæby”

  • Plan- og Miljøudvalget har på udvalgets seneste møde godkendt en indstilling fra Center for Teknik og Miljø, der indstillede, at der igangsættes 8 ugers fotoffentlighedsfase for projektet.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Planlægning af areal til tre planteskoler ved Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger