Hvad med dagpengene?

Bjarne Laustsen. Fotograf: Steen Brogaard.

Hvad med dagpengene?

18. oktober 2022 - kl. 8:40 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Bjarne Laustsen MF(S), formand for Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

Mens de fleste af de blå partier, nu er kommet til den konklusion, at Arne Pensionen skal bevares efter et valg, ikke fordi, de synes, den skal være der, men fordi de klogeligt har indset, at der nok er et flertal efter valget for at kunne trække sig værdigt tilbage efter et langt og hårdt arbejdsliv.

Men lur mig, hvis de blå partier vinder, bliver den afskaffet, nøjagtigt som det gik med efterlønnen, derfor kæmper jeg videre for Bj-Arne pensionen.

For at sikre et robust dagpenge system, er det vigtigt, at så mange lønmodtager, som muligt, melder sig ind i en A-kasse for at sikre solidariteten mellem dem, der har både lave og høje lønninger, men også for de brancher, der bærer en højere risiko for at blive ledige. Dagpenge dækningen på de 90% af lønnen er ikke reel for de fleste. Mange, som fx. metalarbejdere, dækker dagpengene kun halvdelen af løntabet ved ledighed.

Derfor har vi også hævet dagpengene ved ledighed de første 3 måneder med 3.600 kr. om måneden. Det synes vi er klogt og sikre at folk ikke melder sig ud af A-kassen eller laver individuelle løsninger, som skader solidariteten.

Jeg kunne godt tænke mig, om de blå partier og Moderaterne vil give en garanti for, at de ikke vil rulle den forbedring tilbage, jeg spørger alle, fordi både de Konservative og Venstre har meldt negativt ud. Jeg ved, der er rigtig mange lønmodtagere, der gerne vil vide, hvor i står. Sporene skræmmer – i har før sagt, vi rører ikke dagpengene, men det gjorde i. Først de supplerende dagpenge, så halveringen af dagpengene og endelig massakren på efterlønnen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvad med dagpengene?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER