To arrangementer hos Sæby Kirke: Passionsspil og om at vove troen

To arrangementer hos Sæby Kirke: Passionsspil og om at vove troen

16. oktober 2022 - kl. 7:26 - af

Sæby Kirke indbyder alle til to spændende efterårsarrangementer i Mariehuset. Dels om Passionsspillene i Oberammergau dels et foredrag om at slippe blufærdigheden og at vove troen. Alle er velkomne til begge arrangementer.

Hør og se om passionsspillene i Oberammergau
Fredag d. 21. oktober kl. 14.30 vil Solveig og Keld Skovgård fortælle om og vise billeder fra passionsspillene i Oberammergau, der ligger i det sydlige Tyskland.

Spillene har en 400-årig historie. På baggrund af et gammelt løfte, som man fra byen gav helt tilbage i 1634, da pesten hærgede i Europa, opføres der passionsspil over Jesu lidelseshistorie hvert tiende år. Det sker alene med lokale kræfter. Henved 2000 er på forskellig måde engagerede.

Byens huse og omgivelser, er præget af det store passionsspil, også i årene imellem opførelserne. Det er en meget spændende oplevelse, som Solveig og Keld Skovgård, henholdsvis organist og præst, var med til i 2022 og som de nu vil fortælle om.

Det foregår i ”Kirkens dagligstue” i Mariehuset, Strandgade 13. Alle er velkomne til foredrag samt kaffe og kage.

”Jeg tror du er her” – om at slippe blufærdigheden og vove troen
Tirsdag d. 25. oktober kl. 19.30 kommer valgmenighedspræst Henrik Højlund fra Aarhus til Mariehuset, Strandgade 13. Han holder foredrag ved en sogneaften. Foredragets emne er hentet fra titlen på en bog, som Henrik Højlund skrev efter flere ophold i Etiopien. Turene gav anledning til refleksioner om tro og trospraksis ude og hjemme. Foredraget sætter fokus på, hvordan man kan give slip på blufærdigheden og vove troen i et moderne sekulariseret samfund. Som sognepræst ser han en af udfordringerne i at give de mange bevidst troende en lyst og lidenskab for at tage deres ikketroende venner med til gudstjeneste i stor mængde.

Der vil være lejlighed til at debattere og at stille spørgsmål, og der vil være vin, vand, kaffe og lidt at spise til. Alle er velkomne.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'To arrangementer hos Sæby Kirke: Passionsspil og om at vove troen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER