Sæby Søbads Venner fremsætter planer for Sæby Nordstrand

DCIM100MEDIADJI_0063.JPG

Sæby Søbads Venner fremsætter planer for Sæby Nordstrand

4. oktober 2022 - kl. 10:09 - af

Sæby Søbads Venner er på banen med store planer for nye aktiviteter på Sæby Nordstrand som led i Fremtidens Strande. Man tænker sig som udgangspunkt et par ”støttepunkter” inden for strækningen Strandvej – Haulundsvej i Sæby ud mod Kattegat.

Forslagene er på dagsordenen hos Teknisk Udvalg på udvalgets møde tirsdag den 4. oktober sammen med en række andre fremsatte forslag. Forslagene er fremsendt af sekretær i venneforeningen, Mogens Blæhr. Der tænkes overordnet på en strandpark i området.

Man ønsker en fornyelse af Sæby Nordstrand ved at løfte de eksisterende kvaliteter og gøre strandnaturen mere tilgængelig for flere målgrupper og invitere til nye aktiviteter og ophold – ikke mindst et ungemiljø ved Sæby Søbad.

Egentligt ungemiljø

Brugere af de to beachvolleybaner ved siden af Søbadet har en ambition om at etablere et egentligt ungemiljø med flere rekreative faciliteter og opholdsmuligheder målrettet unge. Sæby Fritids- og Ungdomsklub har arbejdet med ønsker og idéer til området i flere år.

Man peger på, at placeringen af et ungemiljø ved siden af Sæby Søbad er oplagt. Det er oplagt at udnytte Sæby Nordstrands potentialer bedre og gøre stranden mere attraktiv til glæde for både lokale og turister. En understøtning af kystbaserede aktiviteter kan supplere den igangværende udvikling af Sæby og stærke trends inden for friluftsliv og turisme. Det kan supplere udvidelsen af havnen og et kommende boligområde i Sæby Nord.

Ønsket er at løfte de eksisterende kvaliteter og gøre strandnaturen mere tilgængelig for flere målgrupper og invitere til nye aktiviteter og ophold.

Interessen for selvorganiseret friluftsliv stiger i disse år, og der opstår nye brugergrupper inden for lystfiskeri, havsvømning, vinterbadning, havkajak, Stand-Up-Paddling (SUP), kitesurfing, orienteringsløb m.m. Også indenlandsk turisme er en stærk trend.

Bål- og grillhytte

Idéerne fokuserer på de kystbaserede faciliteter ved Sæby Nordstrand. Idéerne er dog også tænkt i sammenhæng med andre faciliteter og områder, så de forbindes og supplerer hinanden. Forslagene er inspireret af idéen om trailcentre. Dette er mødesteder med faciliteter, som flere brugergrupper kan anvende på alle tidspunkter af døgnet.

Første fase i udviklingen af et Ungemiljø ved Sæby Nordstrand indeholdende en 8-kantet bål- og grillhytte på knap 10 m2. Beløbet for etablering anslås til 350.000 kr.

I hjørnet længst væk fra stranden opføres en overdækket bålhytte med borde og bænke, hvor de unge kan opholde sig i alt slags vejr og give et alternativ til den nuværende brug af engangsgrill i klitterne og bål på stranden.

Der tænkes endvidere langsigtet i bl.a. en opgraderet beachvolleybane, strandfodbold- og håndboldbane, basketballbane, shelter i forbindelse med bålhytten, lav trætribune, udendørs bruser og pumptrack-bane.

Grunden er kommunalt ejet og ifølge lokalplanen kan nye faciliteter opføres efter godkendelse fra Byrådet.

Servicebygning som støttepunkt 2

Servicebygning til ophold og dem, der er undervejs, tænkes som støttepunkt 2 ved Haulundsvej.

Som nogle af idéerne til grundfunktioner nævnes bl.a. opgraderet toilet, overdækket opholdsområde med bordebænkesæt, depotrum med mulighed for opbevaring af grej, omklædningsrum og bruser, geocaching / orienteringsløb samt formidling af strandens flora og fauna.

Kystbaseret vandsportscenter ved Sæby Søbad og en havscene med levende teaterliv indgår også i langsigtede idéoplæg.

Gevinst for lokalmiljøet

Gruppen bag forslagene peger på, at de foreslåede støttepunkter til kystbaserede aktiviteter langs Sæby Nordstrand har store kvaliteter og kan være en gevinst for lokalmiljøet. De dækker både nuværende og fremtidige behov for bedre tilgængelighed til stranden og for aktiviteter ved stranden.

Idéerne har fokus på natur- og sanseoplevelser, inviterer til rekreation og sociale møder og inspirerer til nye aktiviteter og idræt.

Også udfordringer

Idéerne indebærer også en række udfordringer. Forandring, selv i relativ lille målestok, har altid konsekvenser. Negative konsekvenser skal så vidt muligt forsøges imødekommet gennem dialog og inddragelse, inden beslutninger om placering og specifikke funktioner træffes.

Idéoplægget fastlægger ikke detailøkonomi, men peger på finansieringspotentialet i støttepunkterne i forhold til kommunale puljer, private fonde og øvrige puljer.

Link, hvor der kan læses meget mere om Sæby Søbads Venners planer:
https://www.frederikshavn.dk/umbraco/Surface/LocalEsdhPdfSurface/GetAgendaPdf?commId=Teknisk%20Udvalg&date=Teknisk%20Udvalg%2F04-10-2022%2015.00%20-%2018.00&fileName=Teknisk%20Udvalg%2F04-10-2022%2015.00%20-%2018.00%2FDagsorden%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

 

 

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Søbads Venner fremsætter planer for Sæby Nordstrand' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER