Rift om tider i regionale vaccinationscentre

Rift om tider i regionale vaccinationscentre

4. oktober 2022 - kl. 5:49 - af

Allerede inden der i dag for alvor bliver åbnet op for efterårets vaccinationsindsats, har borgere i Region Nordjylland bestilt tider i et vaccinationscenter til mere end 142.000 vaccinationer.

10.000 vaccinationer på førstedagen

Lørdag 1. oktober tager vaccinationscentrene fat på den store opgave med at vaccinere mod både influenza, COVID-19 og pneumokokker. I Region Nordjylland er ca. 250.000 borgere inviteret til at bestille tid på www.vacciner.dk.

Dertil kommer de borgere, der er i målgruppen for vaccination af andre årsager end alder – fx hvis man er i særlig risiko på grund af en tilstand eller sygdom. Disse borgere modtager ikke en invitation, men på www.vacciner.dk bliver man guidet til, hvordan man kan henvise sig selv til vaccination, hvis man falder inden for målgrupperne.

På baggrund af foreløbige tidsbestillinger er der bestilt tider til mere end 142.000 vaccinationer, allerede inden de første stik bliver givet lørdag.

– Vi oplever stor interesse for at benytte sig af tilbuddet i vores vaccinationscentre i de 11 nordjyske kommuner. Allerede på førstedagen lørdag er der bestilt tid til over 10.000 vaccinationer, fortæller Anders Cinicola, chefkonsulent ved Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland.

Mange praktiserende læger vaccinerer også

Der kan på grund af den store efterspørgsel godt være nogle ugers ventetid på en tid i et vaccinationscenter. Her opfordrer regionen borgerne til enten at bestille en tid på et senere tidspunkt eller afsøge muligheden ved en praktiserende læge. Fra på mandag tager en lang række praktiserende læger nemlig også hul på at vaccinere borgere med alle tre vacciner enten med eller uden tidsbestilling.

– Tilbuddet om vaccination hos praktiserende læger er et godt supplement til de regionale vaccinationscentre, og vil særligt være til gavn for de borgere, der eksempelvis har langt til vaccinationssted eller har svært ved at komme i et vaccinationscenter, forklarer Anders Cinicola.

Sundhedsstyrelsens kort viser både de regionale vaccinationscentre og de praktiserende læger, der tilbyder vaccination.

Har man brug for hjælp til tidsbestilling kan den regionale hotline kontaktes på tlf. 97 64 84 63.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rift om tider i regionale vaccinationscentre' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER